Un gran bosc metropolità connectarà València, Mislata, Paterna i Quart de Poblet

La Generalitat convertirà l'últim tram de l'antic llit del riu Túria en un parc-bosc metropolità

Guardar

Riu Túria al seu pas per Quart de Poblet
Riu Túria al seu pas per Quart de Poblet

Un gran corredor verd connectarà València, Mislata, Paterna i Quart de Poblet. I és que la Generalitat Valenciana vol convertir l'últim tram de l'antic llit del riu Túria en un gran parc-bosc metropolità, que arribarà a les 50 hectàrees i afectarà 650.000 persones que viuen pegades a aquest futur pulmó verd.

Per a això, des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, liderada per Rebeca Torró, s'invertiran un total de 15 milions d'euros. "El projecte farà d'aquesta zona, un traçat de 14 quilòmetres actualment degradat i en desús, el pulmó verd de la Comunitat Valenciana, i serà un referent europeu d'adaptació i lluita contra el canvi climàtic", ha subratllat la consellera.

A més, aquest corredor verd servirà d'unió entre el Parc Natural del Túria i el Parc Natural de l'Albufera. D'aquesta manera, el futur parc-bosc transformarà l'últim tram de l'antic llit riu Túria, que s'estén des del Parc de Capçalera i el Bioparc a València fins a l'inici del nou llit fins a l''scalextric' situat entre la V-30 i la Ronda Nord.

Com expliquen des de la Conselleria, "aquesta zona verda tindrà 2.500 metres de longitud, una mitjana de 200 metres d'ample, i una extensió estimada de 50 hectàrees. Així mateix, es recuperaran huit hectàrees d'horta professional i connectarà València, Benimàmet, Paterna, Quart i Mislata amb el parc natural del Túria. També resoldrà problema del desmunt del Pla Sud i reduirà l'impacte visual i acústic de l''scalextric'".

Així mateix, el projecte recuperarà dos assuts dels huit del Tribunal de les Aigües, així com altres construccions hidràuliques en estat deficient i facilitarà la rehabilitació d'edificis singulars. Igualment, reduirà l'entrada d'escolament en cas de pluges intenses a València, farà les hortes de Benimàmet, Paterna i Quart més accessibles i potenciarà l'oferta gastronòmica i turística.

Finalment, s'inclou la creació de dues llacunes, una d'elles per al bany i l'ampliació de la superfície de botànic en l'àrea metropolitana de València aprofitant el clima. De la mateixa manera, s'adequarà per a recorreguts formatius.

Destacats