Gómez proposa ajudes bonificables del 75% del preu de l'habitatge per als Blocs Portuaris

Gómez: "Cap família dels Blocs Portuaris es quedarà sense vivenda per no poder pagar-la"

Guardar

Bloques portuarios
Bloques portuarios

El Ple aprovava dijous passat la proposta presentada pel regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, sobre els Blocs Portuaris del Cabanyal, en la qual s'arreplegava unes modificacions necessàries en el pla d'actuació perquè es garantiren els drets dels residents. Tant si s'opta per la rehabilitació, com per la reedificación, els residents tenen garantit tant el realojamiento provisional o definitiu, així com "la possibilitat de continuar vivint en l'edifici resultant independentment de les seues condicions econòmiques, d'acord amb la normativa vigent".

Una idea que Sarrià ja havia repetit quan va presentar als veïns afectats l'estudi realitzat per l'empresa municipal AUMSA, en el qual es plantejaven tres alternatives: l'enderrocament i reallotjament dels propietaris, que va quedar descartada des del principi per l'impacte social que comportaria; la rehabilitació de l'edifici amb un cost de 14.377.000 euros; i l'enderrocament i posterior reedificación (13.762.000 €).

En eixa reunió, Sarrià va advocar per l'última opció, encara que va assegurar que, independentment de la decisió presa, "l'Ajuntament garantirà que cap propietari es quede en el carrer", encara que va afegir que "el que no podem fer és regalar cases", en relació a les persones que de manera il·legal han ocupat part dels habitatges dels Blocs Portuaris.

A pesar que la decisió encara no està presa, ja s'està treballant en les ajudes i accions que s'hauran de dur a terme per a evitar l'expulsió d'aquestes persones del barri. Així, la portaveu del grup socialista, Sandra Gómez, després de la reunió mantinguda en la coordinació de Govern en la qual s'ha abordat la solució per a aquest edifici, ha manifestat la necessitat d'optar per la solució que "més beneficie a les famílies i residents legals", que passa per la reedificación.

D'aquesta manera, la qual cosa es proposa és que aquestes persones "puguen allotjar-se en un edifici nou, que es construiria a uns 100 metres d'on se situa l'actual, amb l'objectiu que es puga mantenir l'arrelament social", permetent, a més, que "els menors escolaritzats en els col·legis adjacents seguisquen portant la seua vida amb total normalitat".

Bonificacions del 75%

Les ajudes socials són una altra de les qüestions a tenir en compte a l'hora donar una solució per als Blocs Portuaris. En aquest sentit, Sandra Gómez ha posat sobre la taula una proposta d'ajudes, "que permetrà arribar a una bonificació pràcticament del 75% del preu dels nous habitatges per a totes les famílies que ho necessiten". Així mateix, ha afegit que "l'Ajuntament s'implicarà perquè cap família es quede sense un habitatge nou en propietat per no poder pagar la diferència".

Així, ha posat l'accent en la importància de treballar conjuntament amb la Generalitat Valenciana, que és l'administració que més propietats té en els Blocs Portuaris.

Destacats