Així serà el recorregut de la futura Línia 11 de Metrovalencia

La Conselleria d'Infraestructures ha confirmat que l'L11 de Metrovalencia circularà per l'avinguda del Port

Guardar

Imatge de Metrovalencia
Imatge de Metrovalencia

Ja es coneix el recorregut definitiu de la futura Línia 11 de Metrovalencia. La consellera d'Infraestructures, Salomé Pradas, ha confirmat, este dilluns, que el traçat d'esta nova connexió de Metrovalencia passarà per l'avinguda del Port i els seus carrers adjacents. València avança, així, en la millora del seu transport públic amb noves línies que permetran enllaçar més barris de la capital del Túria.

La Línia 11 suposarà, sens dubte, un gran avanç per a la connexió del metro a la ciutat de València, ja que connectarà el centre amb la zona del Grau i el Cabanyal. Així, el seu recorregut s'iniciarà al carrer Alacant – permetent el transbord amb la Línia 10 – i continuarà per la rotonda de l'avinguda Antonio Ferrandis, el pont de l'Assut de l'Or, una parada en la rotonda del carrer Menorca (enfront de l'Aqua) i avinguda Balears.

En este punt, es remenaven dues opcions: una en la qual el recorregut d'esta línia passava pel carrer Juan Verdeguer, avinguda de l'Enginyer Manuel Soto, fins a establir una nova parada prop de l'edifici del Rellotge, i J.J. Dómine per a unir-se amb les Línies 6 i 8; i una altra opció, que ha sigut la triada, en la qual la línia 11 passarà per l'avinguda del Port i Juan Verdeguer.

Este anunci s'ha conegut en la presentació del nou pla d'expansió de la xarxa de Metrovalencia 2023-2030 per a la ciutat de València en la qual han participat tant la consellera Salomé Pradas, com l'alcaldessa de València, María José Catalá. Així, cal destacar que, en este pla d'expansió, es contempla el projecte d'allargar la Línia 10 cap al nord de la ciutat; desenvolupar l'L11 per a completar la façana marítima; i planificar la Línia 12 que arribarà a l'hospital La Fe i al barri de Malilla.

Com ha ressaltat Pradas, les obres que s'estan duent a terme al carrer Alacant "constituïxen el primer pas d'este programa d'expansió i són imprescindibles perquè la prolongació de la línia 10 siga una realitat". "El Botànic va renunciar a completar la línia 10 i ara, després de huit anys d'abandó, ens posem en marxa per a oferir als ciutadans una mobilitat equilibrada i responsable, reduir la dependència de l'automòbil, així com contribuir a l'esforç comú per respectar la qualitat de l'aire, respondre al repte del canvi climàtic i guanyar espai per a la gent a les ciutats".

Es preveu que les obres de la connexió subterrània al carrer Alacant estiguen finalitzades el març de 2025.

Arxivat a:

Destacats