Les obres del canó per als vianants obrin la porta a l'ampliació de la Línia 10 fins al Mercat Central i els barris del nord

María José Catalá i la consellera Salomé Pradas han anunciat el seu compromís de perllongar la Línia 10 perquè esta connecte el nord amb el centre de la ciutat

Guardar

Las obras del cañón peatonal abren la puerta a la ampliación de la Línea 10 hasta el Mercado Central y los barrios del norte
Las obras del cañón peatonal abren la puerta a la ampliación de la Línea 10 hasta el Mercado Central y los barrios del norte

L'alcaldessa de València, María José Catalá, i la consellera de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, han visitat este dilluns els treballs que s'estan realitzant a l'entorn del carrer Xàtiva i Alacant per a la creació del canó per als vianants que unirà la Línia 10 amb la resta de la xarxa de Metrovalencia.

Unes obres que avancen a bon ritme i el termini d'execució de les quals finalitzarà dins d'un any, ja que s'espera que estos treballs estiguen acabats al març de 2025. Esta futura infraestructura permetrà als usuaris de la xarxa de Metrovalencia realitzar una connexió ràpida i per als vianants mitjançant un transbord entre les línies 3, 5 i 9 i el tramvia de la Línia 10.

Així, este projecte compta amb un pressupost de 22 milions d'euros i constitueix el "primer pas" —ha explicat Pradas— del pla d'expansió 2023-2030 que preveu dur a terme la conselleria per a crear noves connexions ferrovarias en transport públic en la capital valenciana.

Un pla que es concreta en tres aspectes principals: completar la Línia 10 cap al nord de la ciutat, desenvolupar la xarxa fins a la façana marítima mitjançant la Línia 11 (que discorrerà per l'avinguda del Port) i planificar la futura Línia 12 que arribarà a la Fe i el barri de Malilla.

Modificació en el projecte del canó per a assegurar l'ampliació de la L10

Tal com ha assegurat Catalá durant la visita, el projecte inicial del canó per als vianants de la L10 licitat durant la passada legislatura no incloïa la prolongació d'esta línia cap al Mercat Central i el nord de la ciutat. És per això que la primera edil ha assegurat que s'han realitzat canvis en la planificació de l'obra perquè esta línia puga ampliar-se en el futur i arribar fins als barris d'Orriols, Torrefiel, Benicalap i Ciutat Fallera.

Visita de María José Catalá y Salomé Pradas a las obras del cañón peatonal de la calle Alacant
Visita de María José Catalá y Salomé Pradas a las obras del cañón peatonal de la calle Alacant

"Per a nosaltres, limitar la L10 va ser un error i hem pogut reconduir esta obra per a aconseguir que no s'impedisca la futura connectivitat d'este canó amb la L10. Hem aconseguit que no acabe en un mur, sinó que l'obra estiga dissenyada perquè esta zona es puga connectar amb el Mercat Central i amb el nord de la ciutat", ha exposat Catalá.

Encara així, l'alcaldessa no ha parlat d'una data en la qual l'ampliació de la L10 serà una realitat, ja que ha destacat la necessitat que siga una "decisió consensuada amb els comerciants i les asocaciones veïnals" de l'entorn del Mercat "perquè les obres són complexes i no volem perjudicar al comerç".

Destacats