El fum de l'incendi de Begís arriba a l'àrea metropolitana de València

Les flames han arrasat ja més de 6.000 hectàrees i s'han endinsat a la província de València

Guardar

Fum procedent de l'incendi de Begís vist des de València. Foto: @jaavii_023
Fum procedent de l'incendi de Begís vist des de València. Foto: @jaavii_023

L'incendi originat dimecres passat en la localitat de Begís (Castelló) continua imparable al seu pas. En les últimes hores, l'avanç de les flames ha provocat que ja siguen més de 6.000 les hectàrees arrasades i que l'incendi haja afectat les Alcubles, a la província de València.

Per això, des de primera hora del matí de hui està sent visible fum procedent d'aquest incendi forestal en localitats de l'àrea metropolitana de València, així com altres localitats més llunyanes com Riba-roja de Túria o Sagunt, des d'on també és visible el fum.

En aquests moments, l'incendi de Begís (Castelló) ha calcinat ja entorn de 6.000 hectàrees en un perímetre de 50 quilòmetres. I és que el vent està complicant l'extinció del foc. "Anit no hi havia previsió que el foc es desplaçara a Sacanyet, però és el que ha passat a causa de la virulència del vent. Cal tindre la màxima prudència", explica el president de la Generalitat.

No obstant això, per a aquesta vesprada s'espera que les condicions meteorològiques ajuden en el control d'aquest incendi. L'Aemet lloc a tota la província de Castelló i de València en alerta groga per fortes pluges i tempestes que poden anar acompanyades de calamarsa. Les precipitacions poden ser localment fortes i poden anar acompanyades de fortes ratxes de vent.

En aquests moments, hi ha 50 mitjans aeris treballant en dos incendis: entorn de 30 a Begís i 20 a Vall d'Ebo. Així mateix, entre els dos focs s'han desallotjat ja a 2.000 persones i entorn de 100 persones han pernoctat en els albergs que ha disposat Creu Roja a les Alcubles, Muro d'Alcoi, Pego i Viver.

Arxivat a:

Destacats