La Fiscalia es mostra favorable a reobrir la investigació per l'incendi de Campanar

La Fiscalia ha demanat que s'estime el recurs interposat pel pare de l'home mort al costat de la seua dona i els seus dos fills en l'incendi de Campanar

Guardar

Imatge de l'edifici calcinat de Campanar
Imatge de l'edifici calcinat de Campanar

La investigació sobre l'incendi de Campanar a València podria reobrir-se. De fet, la Fiscalia s'ha mostrat favorable i ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 9 de València – òrgan que el 8 de març va acordar el sobreseïment de la investigació després que la Brigada Provincial de Policia Judicial de València del Cos Nacional de Policia comunicara que les primeres investigacions permetien descartar l'origen criminal o delictiu del foc – que estime el recurs interposat pel pare de l'home mort al costat de la seua dona i els seus dos fills en l'incendi.

Un incendi que es va saldar amb la vida de 10 persones, entre elles dos menors de tres anys i un bebé de dies, i que va destruir un total de 138 habitatges. I és que la ràpida propagació del foc van ser una de les causes principals que van dificultar els treballs d'extinció i desallotjament de l'edifici.

D'esta manera, com exposava el pare del mort en el seu recurs, "el sobreseïment era clarament prematur" i, afegia, que cridava l'atenció que s'haguera dictat acte d'arxiu sense un sol informe de Policia Científica, Homicidis, Bombers, Policia Local o asseguradores i sense un atestat amb un relat sobre el succeït on s'explicara com s'havia propagat el foc "de forma tan ràpida i brutal".

Així mateix, en el recurs explicava que se sobreseia un cas que deixava deu víctimes mortals "en dramàtiques circumstàncies" i "mentre estos estan en funerals i amb un profund dol, es procedix a un sobreseïment sense comptar amb ningú i amb la causa secreta, sobre la base d'un ofici rebut de mig foli i amb només quatre línies relacionades amb el succés, que ni conta el que va ocórrer, ni adjunta cap informe, ni dona una explicació causal a res".

Davant estos fets, el fiscal no sols reclama al jutge que estime el recurs de reforma, sinó que requerix la pràctica de diferents diligències relacionades amb l'origen i la causes del foc.

Una postura que compartix el lletrat que assenyala que un incendi d'esta naturalesa "requerix una profunda i assossegada depuració sobre el succeït" i afegia que li correspon a la jurisdicció penal la investigació d'ofici que permeta l'arxiu o òbriga l'enjudiciament, "perquè les famílies, en tots dos casos, puguen considerar que han obtingut dels seus poders públics el recer necessari que ajude a processar el seu dol".

Arxivat a:

Destacats