Festa de l'Orgull València 2023: programa d'actuacions, data i horari

La cantant Rebeca actuarà, per primera vegada, en la Festa de l'Orgull de València

Guardar

Banderes en l'Orgull
Banderes en l'Orgull

L'Orgull de València 2023 se celebrarà aquest dissabte, dia 24 de juny. Una gran festa reivindicativa que inundarà els carrers del centre de la ciutat de banderes per a defensar els drets de les persones LGTBI sota un mateix lema: 'Orgull de totes, drets per a totes'. L'Orgull de València d'enguany es preveu com un dels més multitudinaris, i no només pel nombre de persones assistents, sinó també per l'alt nombre de persones voluntàries que ja s'han apuntat.

Així, la manifestació de l'Orgull de València 2023 arrancarà a les 19.30 hores des del passeig de l'Albereda, i seguirà per la Porta de la Mar, el carrer Colón i plaça de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest. S'espera que al voltant de les 21.00 hores haja finalitzat aquesta manifestació que donarà pas a la Festa de l'Orgull 2023.

En aquesta ocasió, la cantant Rebeca actuarà, per primera vegada, en la plaça de l'Ajuntament de València, sent el plat fort del cartell. Però no serà l'única actuació de la nit, ja que també actuarà la cantant trans Gabrielle Echevarria; artistes drags de València, com Tati Kieta, Coco Jhons i Papo Princess, entre altres; i, per descomptat, tampoc faltarà la música de djs valencianes, com Dj Suri, Alicia DC, Marien Baker i els residents de The Muse, Sergy Tara i Alenn; i els de Deseo 54, Rafa Star i Óscar Liv. Una gran festa la mestra de cerimònies de la qual serà Liz Dust.

Dues dones en la manifestació de l'Orgull
Dues dones en la manifestació de l'Orgull

Com assenyala Virgínia Marklands, coordinadora de l'assemblea de sensibilització del col·lectiu LGTBI+ Lambda, enguany el Dia de l'Orgull se celebra en el marc d'un canvi de govern on la representació del partit d'ultradreta VOX ha augmentat la seua presència en la corporació municipal. En aquest sentit, s'ha fet una crida a la ciutadania per a "eixir al carrer contra els partits que juguen amb els drets del col·lectiu i inciten les agressions LGTBIfòbiques. Cal deixar clar que si els nostres drets es toquen, tornarem al carrer".

Activitats complementàries

Finalment, a més de la celebració central que serà aquest dissabte, 24 de juny, s'han organitzat activitats complementàries de les quals encara pots gaudir. Així, fins al 30 de juny, es podrà visitar l'exposició fotogràfica 'Les cares de l'Orgull' de María Díez en la seu de Lambda; mentre que el pròxim 1 de juliol serà el torn de la celebració de la sisena edició del VIHsibles Festival, organitzat pel Comité antisida de València i el Centre del Carme Cultura Contemporània.

Arxivat a:

Destacats