Apareixen pintades a l'exposició LGTBI de la plaça de l'Ajuntament de València

Des del consistori s'ha condemnat aquest "atac vandàlic"

Guardar

Exposició LGTBI a la plaça de l'Ajuntament de València
Exposició LGTBI a la plaça de l'Ajuntament de València

L'exposició instal·lada a la plaça de l'Ajuntament que reivindica els drets LGTBI ha començat el dia, aquest matí, amb pintades. Des del consistori han condemnat el que han qualificat d'"acte vandàlic". Així, el vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que és "lamentable que no es respecte la diversitat i imposen l'odi amagant la realitat que les persones gais, lesbianes o bisexuals existeixen i tenen tot el dret a ser-ho".

Per part seua, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, també ha mostrat, a través del seu compte de Twitter, la seua indignació per les pintades en aquesta mostra que reivindica els drets del col·lectiu des de 2017. D'aquesta manera, ha assenyalat que "el vostre odi, encara que ho feu visible i sorollós, és ridícul i inexistent per a la majoria dels valencians i valencianes. València està orgullosa del seu orgull i el pròxim 25 de juny ho tornarem a visibilitzar".

I és que la plaça de l'Ajuntament de València es convertirà en l'epicentre de la festa de l'Orgull 2022 amb actuacions en directe i fins a pirotècnia. Un esdeveniment que començarà just després que finalitze la manifestació de l'Orgull de València, que arrancarà a les 20.00 hores des del pont de l'Exposició a l'Albereda fins a la mateixa plaça de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest.

A continuació, arrancarà una gran festa amb Liz Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònia i Lara Sajén com a estrela convidada. Per descomptat, la pirotècnia vindrà de la mà de Pirotècnia del Mediterráneo que dispararà un castell de focs artificials a les 00.00 hores, posant fi a la gran festa de l'Orgull a València.

Els actes es completaran amb la celebració del Festival VIHsibles (1 de juliol), 'Mostra la Ploma' el 16 de juny o la prefesta de l'Orgull, els caps de setmana, als locals del Carme, Russafa i Saïdia.

Destacats