L'Orgull de València 2022 se celebrarà amb manifestació, festa i pirotècnia

La plaça de l'Ajuntament de València concentrarà la gran festa de l'Orgull 2022

Guardar

Manifestació de l'Orgull València - Foto: Jerónimo Roure
Manifestació de l'Orgull València - Foto: Jerónimo Roure

S'acosta el dia de l'Orgull a València 2022. Serà el pròxim 25 de juny, a partir de les 20.00 hores, quan arranque la gran festa reivindicativa que, en aquesta edició, portarà com a lema 'Davant l'odi: drets i Orgull' a manera de protesta per l'augment de les agressions cap al col·lectiu.

Així, Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha convocat la manifestació de l'Orgull de València 2022, que arrancarà a les huit de la vesprada des del pont de l'Exposició en l'Albereda, fins a la plaça de l'Ajuntament, lloc on es llegirà el manifest. Fran Fernández, coordinador de Lambda, ha animat a "la ciutadania valenciana a participar per a mostrar el seu suport a les persones LGTB+, deixant clar que som més les persones demòcrates que creem en el respecte a la diversitat".

Després de finalitzar la manifestació de l'Orgull, en la mateixa plaça de l'Ajuntament de València arrancarà una gran festa amb Liz Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònia i Lara Sajén com a estrela convidada. Per descomptat, la pirotècnia vindrà de la mà de Pirotècnia del Mediterráneo que dispararà un castell de focs artificials a les 00.00 hores, posant fi a la gran festa de l'Orgull a València.

Orgullo València
Orgull València

No obstant això, des de Lambda s'han organitzat activitats durant tot el mes de juny, com les exposicions 'El arcoíris detrás del negro' a Sant Miquel dels Reis, i 'Zanele Muholi' a l'IVAM; la representació teatral 'La caravana de las flores' a Sant Miquel dels Reis del 9 al 12 de juny; o la celebració de la Pequefesta de l'Orgull el 18 de juny, de 10.00 a 13.00 h, al Centre del Carme.

Tampoc faltarà la celebració del Festival VIHsibles (1 de juliol), 'Mostra la Ploma' el 16 de juny o la prefesta de l'Orgull, els caps de setmana, als locals del Carme, Russafa i Saïdia.

Arxivat a:

Destacats