Exposició del Ninot 2020: comença l''aperitiu' de la festa gran valenciana

La Sala Arqueries de la Ciutat dels Arts acull per cinqué any l'exposició "més singular" de València

Guardar

Exposició del Ninot 2020 general vlcextrafoto carles desfilis-19
Exposició del Ninot 2020 general vlcextrafoto carles desfilis-19

"És la cinquena ocasió que aquesta Exposició del Ninot es fa en aquesta Llotja del Segle XXI: era important dignificar-la i trobar un marc idoni", ha començat Pere Fuset. El Regidor de Cultura Festiva de València va ser l'encarregat, primer davant els mitjans i després davant personalitats polítiques i de la festa, aquest "preludi de les Falles de València 2020". Des d'aquest passat cap de setmana ja es pot visitar un avanç del "major festival d'art públic" en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

"Aquest és un escenari interessant per a tots: per a les falles, per al públic i per a la Ciutat de les Arts", ha relatat Fuset. Segons ha assenyalat, la quarta edició de l'exposició en el museu, l'any passat, va ser "rècord absolut" amb "més de 100.000 persones": "Ens agradaria, com a mínim, igualar-ho enguany". Ha ressaltat el valor de l'"aperitiu" que donarà una idea del que hi haurà als carrers després de la Plantà, però també de poder "formar part" de la festa en votar pel Ninot Indultat.

La Sala Arqueries del Museu Príncep Felip alberga més de 700 ninots, entre els grans i els infantils de les Comissions Falleres de la ciutat, que ofereixen sàtira, humor, caricatures de l'actualitat i crítiques fins al pròxim 14 de març. En realitat, seran les falles infantils les que abans eixiran de la sala, el 14 a les 15h, per a la Plantà. Un dia després, a la mateixa hora, el faran les figures més grans.

La ja tradicional Exposició del Ninot prové de "L'indult al foc"; un concurs ideat per l'artista faller Regino Mas, amb la finalitat de dinamitzar i millorar la Setmana Fallera, en 1934, durant la Segona República. Només un any després es va realitzar la primera edició de la Cavalcada del Ninot, també de nou habitual, des de fa uns anys, en el Cap i Casal.

Serà amb el codi de barres que hi ha en l'entrada adquirida per a veure l'exposició que es podrà votar pels ninots preferits. Un únic vot per a un de les falles grans, i un altre entre els infantils. Uns tiquets amb 'preus populars' per a, assenyalen des de l'Ajuntament, incentivar cada vegada més l'exposició i dignificar el treball dels Artistes Fallers. El preu general és de 3€, amb entrada de 2€ per a grups d'adults de més de 20 persones, o reduïda d'1,5 € per a grups amb diversitat funcional, aturats, estudiants, etcètera.

Amb l'Exposició comencen a 'fer olor' les falles, el primer acte oficial de les quals serà la Crida 2020, un dels molts programats en el calendari faller. Un primer contacte que pot seguir-se, després, amb el dret a visita que dóna l'entrada en el Museu Faller, amb la història dels Ninots de les Falles de València fins hui.

Galeria de l'Exposició del Ninot

Fes clic en la imatge per a veure les fotografies a grandària completa

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Horari de l'Exposició del Ninot

Localització

Sala Arqueries del Museu Príncep Felip, Ciutat de les Arts i les Ciències.

Horari

De dilluns a dijous de 10 a 20 hores i de divendres a diumenge de 10 a 21 hores. Del l'1 de febrer al 15 de març. Els ninots infantils estaran exposats fins al 14 a les 15h, els grans fins a la mateixa hora del 15.

Nit del Ninot

Horari d'obertura especial, de 10 del matí a 12 de la nit, el divendres 6 de març.

Votació

L'entrada disposa d'un codi de barres que dóna dret a usar els ordinadors de votació. En aquests cal marcar el número que té marcat el ninot preferit.

Entrades

General: 3€. Grups: 2€, amb una entrada gratis cada 20. Grups amb discapacitats: 1’5€. Escolars, menors de 4 a 12 anys i majors de 65: 1’5€. L'entrada dóna dret a visitar també el Museu Faller.

Arxivat a:

Destacats