La línia 10 completa el nou mapa de Metrovalencia

La inauguració de l'esperada línia 10 de Metrovalencia modifica el mapa existent fins llavors

Guardar

Un tramvia circula per la Línia 10 de Metrovalencia
Un tramvia circula per la Línia 10 de Metrovalencia

Des que el passat 16 de maig s'inaugurara oficialment l'anhelada línia 10 de Metrovalencia, han sigut molts els usuaris i usuàries que ja s'han mogut per les seues estacions. Així, aquesta nova línia 10 augmenta el mapa de Metrovalencia existent fins llavors, ja que incorpora noves parades i transbords.

Per tant, tot aquell que visite la capital valenciana aquest estiu es trobarà amb un mapa de Metrovalencia diferent a causa de la incorporació de la línia 10, que uneix el centre de València amb Natzaret.

Així, el mapa de Metrovalencia compta ja amb 146 parades de metro i tramvia (95 de metre i 41 de tramvia) que es connecten a través de les diferents línies i els transbords corresponents.

 

Nou mapa de Metrovalencia

Nou mapa de Metrovalencia
Nou mapa de Metrovalencia

 

Amb l'arribada d'aquest nou mapa de Metrovalencia, l'oferta de transport públic metropolità s'amplia de manera considerable. Actualment, el servei arriba a 36 localitats de diverses comarques: València, Picanya, Paiporta, Godella, Rocafort, Almàssera, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Museros, Massamagrell, La Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Alboraia, Mislata, Quart de Poblet, Montcada, Torrent, Manises, Picassent, Burjassot, Paterna, Castelló, Alberic, Massalavés, L'Alcúdia, Benimodo, Carlet, Alginet, Benifaió, Llíria, Benaguasil, La Pobla de Vallbona, L'Eliana, Bétera i Riba-roja de Túria.

Per això, la nova línia 10 té en total unes huit estacions: Alacant, Russafa, Estimat Granell/Montolivet, Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències/Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret. Tres d'elles són subterrànies i les cinc restants en superfície, per la qual cosa la xarxa de Metrovalencia s'incrementa fins als 161 quilòmetres de cobertura.

Amb la nova línia 10, es podran fer transbords de manera gratuïta en les estacions de Xàtiva (L3, L5 i L9), Bailèn (L7) i Plaça Espanya (L1 I L2) encara que isquen de les instal·lacions del metre. Serà gratis durant un temps, això sí, uns 20 minutos i encara que es valide el títol no es descomptarà cap viatge addicional.

Possibles canvis

Si bé el mapa de Metrovalencia s'ha modificat recentment, podrien haver-hi més canvis. La Generalitat planteja la necessitat de construir una nova estació de metro en el centre de València, pròxima a la plaça de l'Ajuntament, per a desdoblegar el túnel entre Albereda i Bailèn i, d'aquesta manera, millorar també les freqüències de pas dels trens.

Tot apunta al fet que l'actual estació de Mercat Central, en desús, seria una de les millors opcions. Així, primer es realitzarà un estudi de planejament en el qual es posaran damunt de la taula diferents alternatives, entre les quals es trobarà que siga la del Mercat Central l'estació intermèdia entre Albereda i Bailèn.

 

 

Arxivat a:

Destacats