Es milloren els accessos d'onze centres escolars de València

Guardar

1213 Col·legi Carles Salvador
1213 Col·legi Carles Salvador

La Regidoria de Mobilidad Sostenible ha efectuat millores en els accessos a un total d'onze centres escolars de la ciutat. S'han efectuat accions d'ampliació de l'espai per als vianants, instal·lació de tanques protectores i tancament de carrers al trànsit en determinades franges horàries, en atenció a les peticions realitzades des dels mateixos centres escolars.

Amb l'adequació, aquesta mateixa setmana, de l'entorn sol·licitat pel CEIP Mestalla, ja són onze les peticions de centres educatius ateses des de l'inici del curs escolar que han sigut ateses i coordinades des del servei de Mobilitat Sostenible. L'objectiu és adequar les entrades i eixides dels centres, de manera que disposen d'un espai més ampli i lliure de vehicles per a facilitar que l'alumnat puga accedir caminant a l'escola, així com perquè es puga esperar a l'eixida en condicions de seguretat.

La necessitat d'espai estancial s'ha solucionat amb la delimitació, mitjançant jardineres, pintura verda i decoració de jocs infantils, d'entorns en la calçada que fins ara s'utilitzaven per a l'estacionament. Aquest ha sigut el cas del CEIP Jaume Balmes en Russafa, el col·legi 8 de Març en Tres Forques, els CEIP Carles Salvador i Pare Català en Benimaclet, els Salesians Sant Joan Bosco en el barri Na Rovella –districte de Quatre Carreres- i el CEIP Mestalla en el barri d'Albors –districte de Camins al Grau-.

Per un altre, les actuacions responen a la voluntat d'eliminar la perillositat derivada de la proximitat a la porta dels centres de cotxes, motos i altres vehicles, la qual cosa s'ha solucionat en col·laboració amb la Policia Local. S'han tancat al pas del trànsit, en els horaris d'entrada i eixida dels col·legis, els carrers de Ciril Amorós i Isabel la Catòlica (a petició del CEIP Sant Joan de la Ribera i del col·legi Sant Vicent Ferrer, i les seues respectives AMPAS).

Tal com ha explicat el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, «la sensibilitat de pares i mares, i de la ciutadania en general, respecte a la necessitat de canviar de model d'accés a l'escola, així com el benefici que suposa eliminar el trànsit dels entorns escolars ha canviat en els últims anys, i això suposarà un gran benefici per a tots i totes. Perquè a més del perill i la contaminació que suposa l'elevada presència de vehicles al costat dels col·legis, les dades confirmen que eixe trànsit escolar és una de les principals fonts de congestió de la ciutat». «Per això –ha continuat- és una excel·lent notícia que siguen els mateixos pares i mares els que reclamen mesures perquè això canvie; i des de l'Ajuntament estem encantats de treballar per a atendre aquestes propostes».

A més d'aquestes actuacions, també en el CEIP Castellar-Oliveral s'ha prohibit, a petició del centre, l'estacionament en un espai de quasi 100 metres de longitud, de dilluns a divendres, en horari de 08.30 a 16.00 hores. Mentre que en un dels accessos al col·legi Immaculat Cor de María, que dona a l'avinguda de Pérez Galdós, s'ha instal·lat una tanca de cristall per a major seguretat. També s'ha instal·lat una tanca de 81 metres d'acer galvanitzat pintat al carrer Clariano, on està l'accés al CEIP Federico García Lorca. En les pròximes setmanes continuaran les actuacions en altres centres educatius que també han presentat les seues peticions a la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Destacats