Els pobles de València rebran 2 milions en inversions per a la recuperació i millora d'accés a l'espai públic

La regidora Lucía Beamud ha detallat les actuacions previstes en el marc del Pla d'Inversions de la Diputació 2022-23

Guardar

La regidora de Pobles de València i Espai Públic, Lucía Beamud,
La regidora de Pobles de València i Espai Públic, Lucía Beamud,

Els pobles de València (Pobles del Nord, Pobles del Sud i Pobles de l'Oest) rebran inversions per import de dos milions d'euros en els dos pròxims exercicis pressupostaris, 2022 i 2023, corresponents al Pla d'Inversions de la Diputació de València. La regidora de Pobles de València i Espai Públic, Lucía Beamud, ha presentat aquest matí els projectes i iniciatives que el Govern Municipal preveu portar endavant en el marc d'aquest programa.

Les actuacions previstes s'emmarquen en quatre àrees de gestió: obres d'infraestructura, manteniment d'infraestructures, Fundació Esportiva Municipal, i Servicis centrals tècnics. "En conjunt –ha assenyalat la regidora Beamud- l'objectiu de les accions programades és dotar les nostres poblacions de millors servicis i infraestructures, millorar les instal·lacions disponibles per a la ciutadania, i recuperar espai públic per a l'ús i gaudi per part del veïnat".

Com és conegut, les dotacions del pla de la Diputació de València per a inversions en poblacions s'estableixen en funció de la població. Al municipi de València li corresponen dos milions d'euros, que es destinaran a actuacions de diferent caràcter, encara que totes elles aniran dirigides a la millora de la qualitat de vida de les veïnes i els veïns, en paraules de la regidora. Entre elles, Beamud ha destacat la rehabilitació i millora de l'accessibilitat en més de 20 vies urbanes de la població de Benimàmet, que seran sotmeses a un procés de millora de l'adherència i rehabilitació del ferm, així com actuacions de pacificació del trànsit.

Aquestes mateixes accions de millora de l'accessibilitat i pacificació s'efectuaran en més de 10 carrers del poble de Pinedo, així com en la Punta i el Saler. A Castellar-Oliveral s'actuarà al costat del col·legi, en resposta a una demanda llargament plantejada pel veïnat, i així mateix es preveuen actuacions en el camí de Moncada a Poble Nou. També s'actuarà en la millora de les bogues dels camins de Cases de Bárcena, i en els accessos a la Torre.

En un altre apartat, es preveuen accions de recuperació per als vianants de carrers i places: és el cas de la plaça del Moreral, de Borbotó, la plaça de l'Església de la Torre (que serà remodelada i actualitzada de manera integral, amb el seu emblemàtic ficus) o el carrer Garcés de Carpesa. Lucía Beamud ha destacat la "delicadesa" de les actuacions de recuperació d'espais per a les persones a peu, especialment en zones amb trames urbanes consolidades, que repercuteix en una millora de la qualitat de vida de les i els habitants dels pobles.

En El Perellonet, les previsions del govern municipal recullen la rehabilitació de l'edifici de l'alcaldia, que actualment acull també el centre de salut. Lucía Beamud ha recordat que els Pressupostos Municipals per a 2022 ja inclouen, en les partides de la Regidoria de Pobles, la rehabilitació integral de les antigues escoles, en les quals es preveu instal·lar, una vegada concloses les obres, les dotacions sanitàries que actualment estan, com ha indicat, en la seu de l'alcaldia de poble.

També s'actuarà sobre l'immoble de les antigues escoles del Palmar, i així mateix s'efectuaran obres de consolidació en l'edifici del Patronat Municipal de Benifaraig, immoble recentment adquirit pel Consistori.
Finalment, la regidora ha explicat les actuacions previstes en l'àrea d'esports, com la rehabilitació del poliesportiu de Benimàmet (vestuaris de futbol, zona de frontons, piscina, coberta...), així com la piscina de Castellar-Oliveral.

Els alcaldes i alcaldesses, figures de proximitat

La regidora de Pobles ha destacat la importància dels alcaldes i alcaldesses dels pobles de València, "que són unes figures de proximitat: són els qui coneixen millor les necessitats i les inquietuds de les seues localitats, i transmeten i traslladen les propostes i plantejaments de les seues veïnes i veïns". Lucía Beamud ha destacat que l'actual Govern Municipal ha atorgat, des del principi, gran importància "a la participació i a la comunicació amb la ciutadania, i així es plasma també en les actuacions i inversions als pobles".

Beamud ha conclòs, confirmant el compromís de l'Equip de Govern "amb la dignificació i la millora dels pobles de València, treballant per a ampliar les seues dotacions públiques i recuperar espais i servicis per a la ciutadania".

Destacats