El xicotet comerç, el gran perjudicat després de la reducció de l'aforament en plena campanya de rebaixes

CONFECOMERÇ CV insta a la Generalitat a revertir la decisió de reduir al 30% l’aforament del xicotet comerç

Guardar

rebajas ep
rebajas ep

La campanya de rebaixes arranca, just quan entren en vigor les noves restriccions per a la Comunitat Valenciana. Unes mesures que, entre altres, limita al 30% l'aforament dels comerços repercutint directament en la seua activitat. Així ho afirma la Confederació d'Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (CONFECOMERÇ CV) que, a més, exigeixen al Consell "actuacions encaminades a salvaguardar la viabilitat dels comerços".

Des del 7 de gener, els aforaments dels comerços passen del 50% al 30%, i ho fan precisament en un període de fort incentiu per al sector. Cada any, són milers les persones que s'aprofiten dels descomptes de les rebaixes d'hivern i, si enguany ja anava a ser atípic, les últimes restriccions sembla que podrien desinflar el que anava a ser "un baló d'oxigen per al sector després d'una campanya de Nadal desigual i irregular", però també després de mesos en què el xicotet comerç ha sigut un dels sectors més castigats per la pandèmia.

I és que si bé és cert que s'ha intentat promoure el consum del xicotet comerç per a la compra dels regals de Nadal, les compres online han crescut notablement, alçant-se també com una bona opció per a gaudir de les rebaixes. Aquest fet unit a "la liberalització de les rebaixes" i a les noves mesures sanitàries que, a més de la reducció de l'aforament, manté confinats fins a 22 pobles de la província de València, fan que la campanya d'enguany siga incerta i sense garanties.

Per aquest motiu, des de CONFECOMERÇ CV, incideixen en la necessitat de "tornar a una política ordenada de rebaixes, concebudes per a donar eixida als excedents de la temporada, que s'ha perdut davant la constant proliferació de descomptes al llarg de tot l'any", però també insisteixen en la importància de posar en marxa una "bateria d'actuacions directes per al sector, encaminades a reflotar unes pimes, micropimes i autònoms del xicotet comerç cada vegada més asfixiades, després de deu mesos des que irrompera la pandèmia, amb contínues restriccions a la seua activitat, i amb caigudes de facturació en alguns subsectors de l'ordre del 40%".

tiendas Firelknot

A més, recorden que no era necessària la reducció de l'aforament en el comerç de proximitat, ja que, en tota aquesta crisi, "s'ha demostrat que són espais segurs i on es compleixen estrictament amb totes les mesures de seguretat". En aquest sentit, la Confederació insta a la Generalitat Valenciana a modificar la seua decisió, mantenint per al xicotet comerç l'aforament del 50%.

"El xicotet comerç, en ser un espai més reduït, es donen les condicions idònies per al ple compliment de totes les mesures, amb una neteja constant i el fet d'estar a peu de carrer, amb accés i eixida a l'exterior afavoreix la ventilació contínua. Així mateix, un altre aspecte fonamental és l'indicatiu a la porta dels comerços de la capacitat de l'aforament, plenament visible pel client en comprovar de manera instantània i a primer colp de vista que es compleix estrictament amb aquesta mesura", expliquen.

La pandèmia del coronavirus ha colpejat dur al sector. Per això, en un context econòmic incert, la patronal treballa per a salvar un període que, per al xicotet comerç, suposa un gran impuls econòmic per a afrontar el nou any.

Destacats