El nou centre de salut de Tres Forques comença a ser una realitat

Sanitat ha començat les obres que costaran tres milions, estarà a mitjan 2022 i tindrà 22 consultes de medicina de família, base d'ambulàncies, pediatria i maternitat

Guardar

210310_CS_Tres_Forques_simulacion
210310_CS_Tres_Forques_simulacion

La consellera de Sanitat Universal i Salut, Ana Barceló, ha visitat aquest dimecres les obres del nou centre de salut de Tres Forques a València.

Es tracta de la remodelació total d'un edifici existent propietat de la Generalitat que usava la Conselleria d'Infraestructures i que té una superfície aproximada de 3.000 m². L'import d'adjudicació supera els tres milions d'euros i es preveu que el centre estiga llest per a mitjan 2022.

L'actuació respon a les noves necessitats de demanda de serveis sanitaris en la zona. "El nostre compromís era que els més de 20.000 veïns del barri de Tres Forques, l'assistència sanitària del qual es divideix ara en quatre centres de salut diferents (Sant Isidre, Fuensanta, Plaza Roma i el Consultori Auxiliar de Safranar), pogueren tenir accés a uns serveis sanitaris sense necessitat de desplaçar-se fora del barri en el qual resideixen. Compromís que avui complim", ha indicat Ana Barceló.

L'actuació consistirà en la transformació de l'actual edifici administratiu en centre de salut. La modificació interna total de l'edifici per a adaptar-lo al seu nou ús anirà acompanyada de la millora de les envolupants per a la seua optimització energètica.

En la planta baixa s'habilitarà una sala d'extraccions, la zona de pediatria i l'àrea maternal. A més, en aquesta mateixa planta se situarà una base SAMU amb accés directe des de l'avinguda.

En la planta primera es preveu habilitar l'àrea de medicina de família, amb 14 consultes i una àmplia zona central que es destinarà a sala d'espera. En la planta segona s'obriran vuit consultes més de medicina de família i es reservarà un espai per a administració, àrea que quedarà diferenciada i independent de la resta de l'edifici.

En les dues primeres plantes, les consultes s'orienten cap al Nord i les zones d'espera cap al Sud, amb il·luminació natural però protegides de l'assolellament excessiu mitjançant terrasses en façana, per a millorar l'eficiència energètica de l'edifici.

La planta soterrània es reservarà per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.

L'actuació ha afegit la titular de Sanitat, és un exemple més del reforç del model assistencial que s'està escometent, "perquè Atenció Primària, com ha quedat evidenciat amb la pandèmia, és la columna vertebral de tot el sistema sanitari públic, i hem d'anar ampliant aquesta xarxa d'infraestructures".

Les obres, el començament oficial de les quals ha estat avui 10 de març de 2021, duraran 16 mesos, amb el que s'espera que estiguen concloses a mitjan 2022.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada fins a un 50% de l'import total amb fons europeus, en el marc de del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Arxivat a:

Destacats