El moviment feminista es reforça: les accions pels drets de la dona s'estenen

El 8 de Març, la vaga pels drets de les dones serà de 24 hores

Guardar

huelga feminista 8 marzo 8m valencia
huelga feminista 8 marzo 8m valencia

Si la vaga del passat 8 de Març va marcar un abans i un després en la lluita per la igualtat i els drets de la dona, causant un gran impacte en la societat, sens dubte, la que ja s'ha començat a organitzar per al pròxim 8-M no tindrà precedents. A poc més d'un mes per a la vaga del 8 de Març, la Comissió Estatal 8M ja ha anunciat, després de la reunió del passat cap de setmana a València a la qual van assistir més de 500 dones de tota Espanya, que l'objectiu, enguany, és estendre les accions reivindicatives més enllà del Dia Internacional de les Dones.

Per a això, tornaran a repetir-se campanyes que van tindre un gran acolliment, com la de penjar els davantals als balcons, que, aquesta vegada, arrancarà l'1 de març. Així i tot, cada assemblea feminista convocarà diferents accions que transcendiran l'àmbit laboral, i es faran extensible a altres àrees com la del consum, les cures i l'educació. Així, per posar un exemple, diferents col·lectius de dones de Catalunya celebraran, el 14 de març, 'San Violentín' per a combatre "el mite de l'amor romàntic i la possessió".

Per descomptat, el dia gran tornarà a ser el 8 de març. D'aquesta manera, la Comissió Estatal 8M ha cridat a totes les dones a tornar a inundar els carrers en una vaga de 24 hores. Rafaela Pimenter, portaveu de la Comissió, explicava que "no es pot tornar a parlar d'una vaga general que no incloga un atur de cures, de consum i educatiu. Per això, convoquem una vaga de 24 hores, antipatriarcal, anticolonista, el subjecte polític de les quals són les dones".

No obstant això, el moviment feminista també aborda altres aspectes de la societat, en els quals han començat a treballar per a reivindicar que es comencen a revertir situacions com la que afecten les persones immigrants amb l'exigència del tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) o la derogació de la Llei d'Estrangeria; però també la despatologització de les persones transsexuals en el sistema sanitari; o l'abolició o regulació de la prostitució a Espanya.

Així mateix, i després de l'auge de forces d'ultradreta que posen en perill els drets i la protecció de la dona enfront de la xacra social que suposa la violència masclista, la Comissió Estatal 8M treballarà en l'elaboració de protocols que aborden la violència de gènere en l'àmbit de l'educació, l'oci, el laboral, el judicial i el sanitari. A més, la perspectiva antiracista també vertebrarà les accions del 8-M per a intentar frenar l'ona que la ultradreta està generant cap al col·lectiu immigrant del país.

El moviment feminista està més fort que mai. La societat està cada vegada més conscienciada de la importància d'unir esforços per a reivindicar allò que ens pertany: una igualtat real entre homes i dones.

Destacats