El mercat nadalenc de València ja ocupa la plaça de l'Ajuntament

Enguany el mercat de Nadal es pot visitar en la plaça de l'Ajuntament

Guardar

mercadillo-navideno
mercadillo-navideno

Una de les tradicions d'aquesta època de l'any, sens dubte, és visitar els mercats nadalencs de València. Així, per a aquest 2020, i complint amb les mesures sanitàries, la plaça de l'Ajuntament comptarà amb el tradicional mercat de Nadal d'Artesans d'ARTEVAL, que es podrà visitar fins al 8 de gener. L'horari per a gaudir d'aquest mercadet serà de 10.00 a 14.00 hores i, a les vesprades, de 16.00 a 21.00 hores.

Enguany el mercat ambulant artesanal es trasllada de la plaça de la Reina a la plaça de l'Ajuntament per a donar-li vida i substituir a la típica pista de gel que no s'ha pogut col·locar per les restriccions sanitàries de la Covid-19.

El mercat ambulant consta de 28 casetes on es podran comprar productes artesanals fabricats a Espanya i aliments envasats.

Per a adaptar-se a la situació sanitària, el mercat ambulant té un aforament limitat, és a dir, en ell no es podran superar les 262 persones, inclosos els clients, treballadors i organitzadors del mercat ambulant. A més, hi haurà un organitzador que supervisarà que es complisca la distància de seguretat d'1,50 metres en tot moment i que totes les persones seguisquen la senyalització indicada en el lloc.

Exclusivament, el Centre d'Artesania trasllada a la plaça de l'Ajuntament una part de la seua tradicional Setmana Artesana, amb la realització a l'aire lliure de més de 50 tallers demostratius d'oficis artesans perquè els ciutadans puguen descobrir els secrets de les tècniques ancestrals de producció artesanal.

Aquest serà l'únic mercat nadalenc de la ciutat, ja que l'Ajuntament va anunciar que no se celebrarà ni el Mercat ambulant de Nadal de la plaça del Mercat ni el Mercat de Reis del Cabanyal.

Però a la ciutat també es podrà gaudir de la diversitat d'arbres de Nadal que il·luminen els carrers, així com visitar el betlem de l'Ajuntament de València, amb més de 300 figures, o el tradicional betlem monumental de la plaça de la Reina.

Sens dubte, València s'ha impregnat ja de l'ambient nadalenc tan esperat en aquesta època perquè recuperem la il·lusió una vegada més i se'ns contagie l'esperit nadalenc dels seus carrers.

Destacats