Visita els millors pesebres de la Comunitat Valenciana

De moment, encara que no és oficial, es preveu que puguen visitar-se a l'aire lliure

Guardar

belen-creu-i-mislata-3
belen-creu-i-mislata-3

El Nadal no serà com la d'altres anys. No obstant això, si hi ha un pla nadalenc que podrem continuar fent és veure els pesebres de Nadal. Però, a més, a la ciutat de València també es podrà gaudir dels tradicionals mercadets nadalencs, així com dels arbres de Nadal que es repartiran pels diferents barris de la ciutat. En definitiva, malgrat la situació sanitària, la ciutadania podrà continuar gaudint d'aquestes dates tan assenyalades.

Els millors pesebres de la Comunitat Valenciana

Betlem Tirisiti d'Alcoi

A penes conclòs el mes de novembre, l'inici de les representacions del Betlem de Tirisiti marca l'arribada del Nadal alcoià. El Betlem, declarat Bé d'Interés Cultural, és una mostra singular del teatre popular de marionetes de vareta i constitueix una de les ofertes més atractives i originals del període nadalenc. Les seues representacions han conservat el sabor popular del seu argument incorporant escenes que mesclen aspectes costumistes de l'Alcoi d'antany.

El pesebre, que reuneix elements argumentals coneguts, afig també altres elements heterogenis on es reflecteixen els costums locals o els fets singulars protagonitzats per personatges tipificats o altres que el públic pot fins i tot reconéixer.

Betlem de l'Ajuntament de València

Situat al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, el pesebre municipal compta amb més de 300 figures en 36 metres quadrats obra d'un equip artístic de 17 escultors, encapçalat pels membres de l'Associació de Betlemistes de València Miguel Puchalt i Gonzalo Mateu.

Totes les edificacions són originals, realitzades de manera artesanal amb l'ús de diversos materials, com el polietilé expandit o l'escaiola, i representen al poble de Betlem amb fauna i flora de l'època i els edificis nabateus de Petra excavats en la roca, com són el Tresor i la Tomba de l'Urna.

Campaña Navidad Valencia

Betlem de Roca de Meliana

El Betlem de Roca naix l'any 1990, Melchor Almela Lagarda, -Maestro Belenista, membre de l'Associació Betlemista de València-al costat de tota la seua família, un grup d'amics i amb la col·laboració imprescindible del seu sogre Francisco Pascual Albiach, els qui realitzen any rere any un pesebre monumental.

És el naixement més gran de la Comunitat Valenciana, i d'entre els més impressionants d'Espanya pels seus més de 7.000 figures modelades amb fang, cuites en un forn i acolorides amb pintura. La seua entrada costa un euro que es destina al projecte anual de Manos Unidas en l'arxiprestat Santa María del Puig i per a altres entitats com a Fundació Vicente Ferrer, Médicos Sin Fronteras i Creu Roja.

belenderoca.com

Betlem amb material de rebuig de Fray Conrado

Aquest pesebre es diferencia i és especial perquè els naixements estan elaborats amb diferents tipus de materials de rebuig, com a fustes, pinyes, ous o suros seguint la tradició de Fray Conrado que va iniciar fa més de 20 anys per a recollir donatius per a famílies sense recursos.

Amb aquesta mostra, que va posar en marxa fa més de vint anys el religiós caputxí fra Conrado Estruch, mort en 2015, l'associació manté viu el llegat del seu fundador. Aquest pesebre té lloc a València.

@FrayConradoEstruch

Betlem a grandària real de Xàtiva

Quan s'acosten les celebracions de Nadal, l'Albereda de Xàtiva canvia per complet la seua fisonomia per a acollir una de les atraccions anuals que desperta major interés: el Betlem Monumental. Considerat el més gran d'Espanya, el pesebre xativí s'ha convertit en una atracció turística de primer ordre i atrau desenes de milers de visitants tots els anys.

El Betlem es caracteritza per posar cura en cada detall i ha crescut any rere any des de 1999. Del tradicional pesebre nadalenc dels inicis ha passat a interpretar nombroses escenes, amb noves aportacions i millores constants. Figures fetes a grandària real per artistes fallers, materials reciclats, aportacions solidàries, presència d'animals vius... Nombrosos elements contribueixen a configurar una representació amb un valor singular més enllà del simbolisme religiós. Un dels elements més atractius per al públic, especialment per a l'infantil, és la presència d'animals vius: ànecs, oques, bous, ovelles, rucs, polits... una bona mostra de vida animal baix estricte control veterinari, que s'ocupa del seu benestar.

@valenciaturisme

El pesebre d'Alacant entra en el llibre Guinness com el més gran del món

El pesebre d'Alacant ha entrat en el llibre Guinness dels Rècords com el més gran del món. De fet, tan sols la figura de Sant Josep mesura quasi 19 metres. Creat pels mateixos artistes que realitzen els ninots per a les Fogueres de Sant Joan, aquest pesebre gegant ha costat quasi 140.000 euros.

Arxivat a:

Destacats