Expojove 2020 es traslladarà als barris de València

València es prepara per a un Nadal atípic en el qual els espais oberts seran els aliats per a celebrar alguns actes nadalencs

Guardar

Una de les edicions anteriors d'Expojove
Una de les edicions anteriors d'Expojove

Ja ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, "serà molt complicat que la festa de Nadal siga com sempre". I és que preocupa l'avanç de la Covid-19. De moment, la Comunitat Valenciana manté les seues restriccions fins al pròxim 9 de desembre i, encara que arribat eixe moment es valorarà la situació per a "no prendre mesures amb caràcter convulsiu", la veritat és que ja hi ha esdeveniments que s'han cancel·lat de la programació nadalenca.

La celebració de la Nit de Cap d'Any a la plaça de l'Ajuntament o els mercats ambulants nadalencs, tant de la plaça de Bruges, com del Cabanyal, s'han suspés definitivament. També, un dels esdeveniments més esperats pels xiquets i xiquetes com és Expojove a Fira València. No obstant això, l'Ajuntament de València està pensant alternatives per a continuar mantenint viva la màgia de Nadal i, en aquest cas, Expojove es traslladarà als barris de la ciutat.

La Junta de Govern Local ha aprovat la programació d'un total de 18 espectacles a l'aire lliure en els quals no faltarà el circ, el teatre, la música, les marionetes i la màgia. Activitats gratuïtes, que tindran lloc els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2021, i que es repartiran entre onze localitzacions dels diferents barris de València a l'estil d'un altre programa de gran èxit com 'Cultura als barris'.

D'aquesta manera, els espectacles d'Expojove 2020 se celebraran als següents espais: l'esplanada del jardí d'Aiora, la plaça Roma de Nou Moles, la plaça de Benimaclet, la plaça de Patraix, la plaça de Campanar, la plaça del Cedre, la plaça dels Àngels del Cabanyal, la del Santíssim Crist de Natzaret, al Parc Central, el Parc de l'Oest i la plaça de Sant Marcel·lí. Per descomptat, totes aquestes activitats estaran subjectes a l'aprovació definitiva de la Conselleria de Sanitat en funció de com avance la Covid-19.

Però no serà l'única atracció per a aquest Nadal. De fet, els comerciants del centre històric, encara que ja han anunciat que no instal·laran la pista de gel per prevenció, sí que es mantindrà el famós carrusel, així com el trenet turístic, que tindrà parada al carrer Lauria. Està previst que totes dues atraccions comencen a funcionar a partir del pròxim 14 de desembre.

La decoració nadalenca també es manté

Encara que s'ha optat per no millorar la il·luminació i decoració nadalenca, sí que es mantindrà la d'anys anteriors. D'aquesta manera, per a descentralitzar Nadal, a més de l'arbre de Nadal a la plaça de l'Ajuntament i a la plaça de la Reina, que estarà acompanyat del tradicional pesebre monumental, es col·locaran altres onze arbres en diferents barris de la ciutat juntament amb ornamentació i il·luminació.

Els arbres de Nadal s'instal·laran als següents barris: plaça de Campanar, Sant Valero, Russafa, Patraix, Benimaclet, Cabanyal, Sant Marcel·lí, Orriols, Doctor Collado, Abastos, Benicalap i Malilla.

Cavalcada de Reis

"Els Reis d'Orient vindrà sí o sí a València. Encara no sabem de quina manera, però vindran". Així de contundent es mostrava el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. I és que la Cavalcada de Reis és, sens dubte, l'acte estrela per als xiquets i xiquetes de València. En un primer moment, es considera la possibilitat de realitzar una cavalcada amb mesures de seguretat reforçades com, per exemple, limitar aforaments o establir zones delimitades en les quals la gent romanga asseguda.

No obstant això, encara falta conéixer l'aprovació o no de la Conselleria de Sanitat. Així i tot, Galiana ha destacat que "si es rebutja aquesta proposta, buscarem un pla B, C o D, però els Reis vindran a València".

Arxivat a:

Destacats