El Mercat de Colom celebra el seu centenari amb moltes sorpreses

Guardar

0921 Sarrià - Mercat Colom
0921 Sarrià - Mercat Colom

Tres exposicions, dotze tallers gastronòmics, visites guiades i diverses activitats culturals configuren el programa d’actes amb el qual l’Associació de Comerciants del Mercat de Colom, en col·laboració amb l’Ajuntament, celebrarà a partir d’octubre el centenari d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Durant la presentació del programa, el regidor de Desenvolupament Urbanístic i president d’AUMSA, Vicent Sarrià, ha subratllat la satisfacció del govern municipal per la consolidació del Mercat com a referent de la gastronomia de qualitat i punt d’especial interés en les rutes turístiques per la ciutat.

El regidor Vicent Sarrià ha expressat la satisfacció del consistori davant de la trajectòria recent del Mercat de Colom: “A pesar de les dificultats inicials, la reforma que es va dur a terme a partir de 2003 ha aconseguit consolidar la pervivència de l’activitat del Mercat, una cosa de la qual estem particularment satisfets en l’Ajuntament i en AUMSA. Així, en els últims anys s’ha aconseguit dotar el Mercat d’un projecte coherent. Des de l’Ajuntament oferim el nostre suport als comerciants en la gestió diària de l’edifici a través d’AUMSA i també millorant l’entorn amb la reurbanització dels carrers adjacents”.

Per la seua banda, el president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Colom, Steve Anderson, ha assenyalat que els venedors i restauradors que actualment treballen en l’edifici “es mantenen fidels als valors de servici i qualitat dels fundadors”. Anderson ha destacat que els comerciants han aconseguit “crear una marca de qualitat que ha permés la supervivència del Mercat com a punt de venda i com a lloc per a gaudir de la millor gastronomia”.

Una celebració per a tots

Com a part de la commemoració del centenari, el Mercat de Colom acollirà tres exposicions que giraran al voltant de l’edifici, la seua història i la seua activitat gastronòmica. A l’octubre, una col·lecció de caragols gegants envairà els dos pisos del Mercat recordant els caragols que adornen la façana modernista de l’edifici, dissenyat per l’arquitecte valencià Francesc Mora Berenguer i inaugurat el 1916. Durant els mesos de novembre i desembre, l’edifici acollirà la mostra “Cent anys donant sabor a València”, que il·lustrarà amb fotografies antigues l’evolució i la història del Mercat de Colom.

En el programa d’activitats destaquen huit tallers de cuina i productes gurmet per a xiquets i adults, en els quals podran participar els clients del Mercat. Així mateix, se celebraran quatre tallers amb tast al voltant dels productes que es comercialitzen a l’edifici i al llarg dels tres mesos de celebració els restaurants i comerços oferiran als seus clients fitxes col·leccionables amb les receptes que ells mateixos elaboren.

Arxivat a:

Destacats