El dret al descans dels veïns de la Creu Coberta en el punt de mira

El botelló torna a ser un dels principals problemes per als veïns de les zones de moda de València

Guardar

cruz-cubierta
cruz-cubierta

L'inici del nou curs escolar també porta implícit que comencen a promocionar-se un ampli ventall de festes que, en la majoria de casos, ja comencen els dijous. Moltes discoteques i pubs ja s'han preparat per a tornar a atraure els més joves als seus locals. Un malson per als veïns del voltant que, en cas de no regular-se, hauran de tornar a bregar amb els botellons i els sorolls nocturns i la brutícia que açò comporta. Zones com Benimaclet, Plaça Espanya, Hondures o el Cedre són algunes de les més afectades. Una situació que no respecta el descans veïnal, i que des de 2013 també es repeteix en la Creu Coberta.

Fa quasi un any, València Extra parlava amb el secretari de l'Associació de Veïns Bulevard Sud-Sant Vicent Màrtir per a conéixer més de prop el malestar dels veïns. "Cada cap de setmana, molts joves acudeixen a aquesta discoteca. I el resultat sempre és el mateix: Botelló, baralles i brutícia. Des del 2013, estem denunciant aquesta situació. Hem gravat vídeos, hem organitzat concentracions, hem fet fotografies i, fins i tot, vam fer un tríptic informant del que ací ocorre cada cap de setmana, però res. És cert que quan denunciem de manera continuada, ens fan cas i hi ha una major presència policial, però quan passen unes setmanes, es torna al d'abans".

Una situació que sembla que mai arriba a la seua fi malgrat les múltiples mostres de protesta dels veïns d'aquest barri valencià. No obstant això, tot apunta al fet que ja s'estan asseient les bases per a aconseguir una convivència entre els quals cerquen divertir-se i els que necessiten descansar. En aquest sentit, tant la Policia Local i la regidoria de Protecció Ciutadana, com els responsables de la discoteca situada en la Creu Coberta han informat que pactaran diferents mesures per a facilitar les necessitats d'ambdues parts.

D'aquesta manera, algunes de les pautes que es podrien seguir seria el tancament al trànsit de les zones en les quals es detecta una major concentració de persones per a evitar el botelló, deixant tan sols via lliure als veïns; augmentar la vigilància policial per a evitar actes vandàlics; o intensificar els controls d'alcoholèmia i drogues. Per la seua banda, els responsables de la discoteca també s'han compromés a controlar els sorolls en l'exterior del local, així com a mantenir net l'entorn.

De moment, caldrà esperar per a saber si se segueixen aquestes mesures, si es mantenen al llarg de tot l'any i, el més important, si els veïns de la Creu Coberta, finalment, troben el descans que durant anys han reivindicat.

Arxivat a:

Destacats