El Consell i l'Ajuntament de València signen el conveni per a la recuperació del barri del Cabanyal-Canyamelar

L'acord implica la rehabilitació de 250 habitatges i la nova edificació d'altres 50.

Guardar

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que avui es dóna "el primer pas per a començar a canviar la situació del barri Cabanyal-Canyamelar", després de signar amb l'alcalde de València, Joan Ribó el conveni de col·laboració per a 2016 entre ambdues institucions per a la regeneració i renovació urbana d'aquesta emblemàtica zona de València, en el marc del Pla Estatal 2013-2016.

Una vegada aprovats pel Ple del Consell els convenis de Rehabilitació i Regeneració Urbana, s'ha procedit a la seua signatura per a poder començar les actuacions i així "posar en valor i recuperar un barri molt significatiu de la ciutat de València", ha indicat Salvador.

Entre les actuacions que s'han previst està la rehabilitació de 250 habitatges, la substitució i nova edificació d'altres 50 i la millora d'espais públics. Tot açò amb una inversió total de 12.795.000 , dels quals s'han pressupostat per a aquest exercici 2016, 4.673.500 amb una participació del Ministeri de Foment de 4.300.000 i de la Generalitat de 373.500 .

Les actuacions dirigides a la rehabilitació d'aqueixes 250 habitatges se centraran especialment en l'execució d'obres de recuperació d'elements estructurals dels edificis, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges. A més, les noves 50 habitatges que s'edifiquen comptaran amb qualificació energètica mínima tipus "B".

De la destrucció a la recuperació

Així, la consellera ha valorat que "en sol 11 mesos, des del nou Consell i des de la nova corporació municipal de València hem passat de la destrucció a la recuperació i comencem la regeneració d'aquest barri com un símbol del canvi de la política a la Comunitat".

En aquest sentit, ha afegit que "hem fet un esforç enorme per a engegar aquests convenis, que també beneficiaran a altres àrees i ciutats a la Comunitat com Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Xàtiva, Ontinyent o Elx".

La rehabilitació com a generadora d'oficis i ocupacions

Així mateix, la consellera ha volgut subratllar l'aposta del nou Consell per la rehabilitació com a vector de la nova economia perquè amb "la rehabilitació no solament es rescaten edificis vells, sinó que es rescaten persones i oficis que han patit la crisi de la construcció. Amb la rehabilitació els fusters, electricistes, pintors o el sector del taulell tenen una segona oportunitat".

Finalment, María José Salvador ha recordat la importància de la rehabilitació per a la creació d'ocupació ja que "amb la rehabilitació es generen tres llocs de treball per cadascun que es crea en l'obra nova".

Destacats