El 72,87% dels llits ocupats en l'UCI són de pacients Covid

La consellera de Sanitat ha confirmat que "la situació a la Comunitat Valenciana és greu"

Guardar

UCI
UCI

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que "la situació a la Comunitat Valenciana és greu". "El 7 de gener vam establir una sèrie de mesures per a prevenir l'augment de contagis, i 29 municipis de la Comunitat Valenciana es van tancar perimetralment. No obstant això, només en quatre ha baixat la incidència". D'aquesta manera, en aquests moments, la incidència acumulada en el territori valencià se situa en 896 per cada 100.000 habitants. Una situació que preocupa, sobretot, perquè els ingressos hospitalaris continuen creixent.

De fet, com ha assenyalat Barceló, en tot el sistema sanitari valencià, el 35,98% de les plantes estan ocupades per pacients covid, mentre que els ingressos en UCI també augmenten. En l'actualitat, està ocupat el 79,93% de les UCI, de les quals el 58% pertany a pacients covid enfront del 21% que són pacients no covid. Aquesta dada suposa que el 72,87% dels llits ocupats en l'UCI són de pacients contagiats pel virus.

Sens dubte, unes dades preocupants si es comparen amb l'inici de la pandèmia. En aquest sentit, si el 3 d'abril de 2020 hi havia 2.189 malalts covid ingressats als hospitals valencians, ara la xifra és de 3.829. Així mateix, si el 3 d'abril de 2020, 386 pacients estaven ingressats en l'UCI, ara la xifra quasi s'ha duplicat arribant als 505 pacients. "Des de la Generalitat hem ampliat el nombre de llits a mesura que s'incrementava la pressió sanitària; hem posat en marxa els hospitals de campanya d'Alacant i València; i estem en sintonia amb la sanitat privada derivant pacients". Així i tot, és necessari la responsabilitat ciutadana per a frenar aquesta tercera ona de la pandèmia.

Davant aquesta situació, el Consell ha decretat noves restriccions, que entraran en vigor aquest dijous, i que s'allargaran durant 14 dies. Entre elles es troba el tancament de tota l'hostaleria, amb excepcions; el tancament del comerç a les 18.00 hores, a excepció de botigues d'alimentació, farmàcies i altres considerades de primera necessitat; així com el tancament d'instal·lacions esportives i altres establiments.

De moment, el toc de queda es manté a les 22.00 hores, encara que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha anunciat que demà sol·licitarà l'avançament del toc de queda per a la Comunitat Valenciana. Així mateix, el confinament perimetral de tot el territori valencià i la limitació de les reunions socials a sis persones es manté fins al 31 de gener.

Destacats