El Consell tanca l'hostaleria de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat aquest enduriment de les mesures que afecta, en major grau, a l'hostaleria

Guardar

Terrazas Mercabañal
Terrazas Mercabañal

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat el tancament de tota l'hostaleria de la Comunitat Valenciana com una mesura de contenció davant l'onada de contagis que s'estan produint en els últims dies. I és que si el passat 7 de gener, el sector de l'hostaleria i la restauració patia un dur colp amb l'avançament de l'hora de tancament a les cinc de la vesprada, ara, unes setmanes després, el govern valencià ha decidit endurir les restriccions i tanca, durant 14 dies, tots els bars, restaurants i cafeteries del territori valencià, excepte per al servei de menjar a domicili. Aquesta mesura entrarà en vigor el pròxim dijous, 21 de gener.

A més, roman obert el servei de cafeteria i restaurant dels centres educatius, hospitals, empreses i hotels, encara que només per al personal i clients, així com el servei de cafeteria de les àrees de servei.

No obstant això, no han sigut les úniques mesures. I és que Ximo Puig ha comparegut davant els mitjans per a informar, després de la reunió de la Comissió interdepartamental de la Comunitat Valenciana per a frenar la pandèmia de la Covid-19, de les noves restriccions que afecten, a més, a comerços i instal·lacions esportives.

Per part seua, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que, demà, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, es debatrà si s'amplia l'estat d'alarma, vigent fins al 9 de maig, per a permetre a les comunitats autònomes incorporar noves mesures. Puig ha anunciat que demanarà l'avançament del toc de queda per a la Comunitat Valenciana.

Destacats