Cuidem Benimaclet critica que Metrovacesa "no recull demandes veïnals": "volen fer negoci destruint el barri"

Guardar

PAI Benimaclet de Metrovacesa
PAI Benimaclet de Metrovacesa

La plataforma Cuidem Benimaclet ha assegurat que "és mentida que el PAI de Metrovacesa reculla les demandes veïnals" del barri de Benimaclet i que "volen fer negoci destruint l'horta i el barri".

Segons ha explicat la plataforma ciutadana en un comunicat, "no és cert que Metrovacesa incloga una escola infantil i una residència per a majors en l'execució del PAI" i que "respecte a les directrius consensuades en el procés participatiu 'Benimaclet és futur' fet en el barri".

A més han denunciat que Metrovacesa "no és agent urbanitzador del PAI Benimaclet", per això, "encara s'és a temps de no adjudicar a Metrovacesa el PAI de Benimaclet i declarar una moratòria o paralització".

"Som milers les veïnes i veïns que hem signat i volem la desclassificació del sòl del PAI" per a, segons ha indicat l'associació, "treballar col·lectivament en un nou disseny, fruit de les necessitats reals del veïnat". El Tribunal Suprem "ha avalat la desclassificació en altres llocs de la Comunitat Valenciana i, per tant, és un escenari possible, que l'administració ha de voler assumir".

La Plataforma Cuidem Benimaclet "està sent ignorada aquestes últimes setmanes com a interlocutor de l'Ajuntament, mentre Metrovacesa va treballant i, l'endemà de la històrica i unitària mobilització veïnal a Benimaclet el passat 26 de gener, es va constituir com a Agrupació d'Interés urbanístic", ha denunciat l'associació.

"Malgrat la predisposició de Cuidem Benimaclet i d'haver difós als mitjans la seua intenció de reunir-se amb els col·lectius i associacions veïnals de Benimaclet per a conéixer totes les postures i propostes, la regidora d'urbanisme, Sandra Gómez no ha tingut temps de trobar-se amb nosaltres", ha manifestat la plataforma i ha remarcat la seua "absoluta disponibilitat" per a reunir-se i recordar que ells han actuat i que "és hora que l'Ajuntament el faça també".

"LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS HABITATGES NO ÉS UNA NECESSITAT"

Cuidem Benimaclet ha explicat que a València hi ha planificades actualment "10.000 habitatges més, i ja hi ha més de 60.000 buides en la mateixa ciutat". "El propi Ajuntament, a partir de les dades d'habitatge sense subministrament d'aigua o sense contracte d'aigua calcula 50.000, és evident que la construcció de nous habitatges no és una necessitat real del veïnat a hores d'ara", han afegit.

D'altra banda, han manifestat que "les quasi 17 hectàrees que ocupa el PAI de Benimaclet alberguen en l'actualitat iniciatives col·lectives i veïnals que, donat l'abandó dels terrenys, conseqüència d'anys de litigis entre entitats financeres i promotores, han donat ja resposta a necessitats visibilitzades pel propi veïnat".

"Sobre 19.000 metres quadrats s'utilitzen a manera d'aparcaments, horts urbans, també promoguts i treballats pels veïns i veïnes que ocupen actualment una superfície de 33.641 metres quadrats, així com horta en explotació tradicional (més de 15.000 metres quadrats), horta d'explotació tradicional potencial (12.411 metres quadrats), zones fins ara comunitàries (10.430 metres quadrats), zones salvatges (24.108 metres quadrats) i camins històrics (Farinós, Fonts i Vera)", han indicat.

Segons ha explicat la plataforma ciutadana, "cal parar el PAI Benimaclet Est, emmarcat en un PGOU obsolet i mantindre Benimaclet com a zona de transició a l'horta protegida d'Alboraia. Una solució que ha sigut validada recentment amb l'estudi de l'equip del professor Andrés Boix de la Universitat de València que redueix el cost de la desclassificació, opció que proposa Cuidem Benimaclet, vora 11 milions d'euros".

"La manifestació feta recentment, amb gran èxit de convocatòria, és una demostració de la voluntat popular que hauria d'obligar el govern municipal a repensar el model urbanístic i la necessària definició ja de les mesures de transició cap a un model no basat en el creixement il·limitat", han afegit.

Segons ha expressat Cuidem Benimaclet, "cal tindre en compte la realitat demogràfica i ecològica de la zona on s'executaria el PAI, no és el moment de triar el camí fàcil i deixar de costat la responsabilitat ciutadana". "L'administració té l'obligació d'escoltar a la ciutadania i, si no ho fa, es trobarà amb el veïnat al carrer amb la formació, la cohesió i la força necessàries per a frenar aquest macroprojecte", han conclòs.

Arxivat a:

Destacats