Així serà el corredor verd de València que cosirà els barris del sur

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest corredor sud de València als veïns

Guardar

Simulació del corredor verd de València
Simulació del corredor verd de València

Un futur corredor verd unirà els barris del sud de València. Una actuació de gran envergadura que anirà acompanyada del projecte de soterrament de les vies del tren que ja està en marxa. Així ho ha presentat la candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, en una trobada que ha mantingut amb els veïns i veïnes dels barris del sud de la ciutat al parc vell de Sant Isidre.

"Aquest corredor transformarà la ciutat, i especialment els barris del sud de València. Aquest gran jardí cosirà aquests barris dividits per les vies del tren que el Govern d'Espanya ja ha començat a soterrar", ha assenyalat Gómez. En aquest sentit, ha recordat i ha reivindicat que "gràcies a l'Executiu de Pedro Sánchez les vies desapareixeran, i gràcies a l'obstinació dels socialistes a l'Ajuntament es transformaran en un gran corredor verd que cosirà la ciutat després d'un segle dividida".

Trobada de la candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, amb el veïnat
Trobada de la candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, amb el veïnat

Cal destacar que aquest corredor verd és el resultat d'un concurs d'idees que va guanyar l'estudi d'arquitectura urbana belga Omgeving. "És el que donava la millor resposta per a reorganitzar els espais que es generaran després de soterrar les vies del tren del sud de València, però també per a reordenar les zones industrials compreses entre el Parc Central i el Districte Innovador de Vara de Quart, generar les noves dotacions públiques i l'habitatge dotacional, que és un altre dels objectius dels socialistes", ha conclòs.

En què consistirà el corredor verd sud?

Per a començar, no sols projecta noves zones verdes, sinó també un espai en zig-zag que forme tascons verds que s'endinsen en els barris de la Creu Coberta i Malilla. A més, s'aplicaran criteris de sostenibilitat per a generar ecobarris, és a dir, barris que generen zero emissions en l'ordenació de les zones edificables de la Creu Coberta i Sant Marcel·lí. En aquest cas, s'apostarà perquè el màxim d'edificis i façanes confronten amb les zones verdes, que serviran de transició entre els barris i amb el corredor verd, que circularà pels terrenys que s'originen després del soterrament de les vies ferroviàries.

A més, l'avinguda Primer de Maig, en el barri de la Creu Coberta, es convertirà en un eix comercial concentrant usos terciaris i dotacionals; mentre que el projecte resol, també, la connexió entre els barris de Sant Marcel·lí i Camí Reial. D'aquesta manera, es generarà una gran zona verda, amb espais per als vianants i carrils bici.

Finalment, el projecte guanyador planteja una diversitat de paisatges que reprodueixen masses forestals, espais agrícoles, zones verdes vinculades a l'aigua, i altres de caràcter més urbà. Així mateix, quant a la mobilitat sostenible, es generaran vies ràpides de quatre metres d'amplària que connectaran de manera per als vianants o de mobilitat sostenible, els barris i pobles de la zona sud amb la futura estació central, en tan sols 15 minuts. Es completarà amb una xarxa d'aparcabicis i noves connexions de transport públic.

Arxivat a:

Destacats