Sandra Gómez presenta un pla que millorarà l'aparcament a València "en dues setmanes"

La candidata a l'Alcaldia de València pel PSPV-PSOE planteja 15 nous pàrquings de ràpida execució

Guardar

María Pérez i Sandra Gómez
María Pérez i Sandra Gómez

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat hui un Pla d'Aparcaments que permetrà generar 5.400 places d'estacionament en els barris de la ciutat. Gómez ha explicat que el pla contempla la creació de 15 nous aparcaments, principalment en els barris on s'han produït o estan projectades actuacions urbanístiques de renaturalització, com Ausiàs March, i en aquells on existeixen dèficits estructurals de places.

Durant la presentació del pla, la candidata socialista ha destacat que el seu partit és conscient que els solars que s'utilitzaven de manera provisional per a aparcar s'estan transformant en parcs i jardins, la qual cosa ha portat a la pèrdua de places d'estacionament a la ciutat. Per això, ha afirmat que el seu pla ofereix alternatives ràpides i àgils a les necessitats d'aparcament dels barris amb solucions innovadores que permetran generar pàrquings en un termini de dues setmanes.

Mapa de los aparcamientos propuestos por el PSPV-PSOE
Mapa dels aparcaments proposats pel PSPV-PSOE

I és que el Pla d'Aparcaments inclou la creació de pàrquings en tres modalitats amb diferents terminis d'execució: amb "GeoCeldas", que té un termini de muntatge de dues setmanes; desmuntables en altura, en sis setmanes; i subterranis. Gómez ha destacat que amb les graderies desmuntables, en un termini de dues setmanes, de quatre, de sis, depenent de les altures que es plantegen, es poden doblegar o fins i tot triplicar el nombre d'estacionaments en superfície.

Gómez ha assegurat que l'objectiu del pla és complementar els projectes de recuperació d'espai públic per a donar una alternativa d'aparcament a totes aquelles persones que necessiten el cotxe en el seu dia a dia. La proposta busca augmentar l'espai per al vianant, les famílies i la vivència del dia a dia, sense renunciar a la possibilitat de poder deixar el cotxe de manera fàcil i segura prop de casa.

Per part seua, la candidata de Mobilitat, María Pérez, ha destacat que aquest Pla d'Aparcaments se suma a les dues iniciatives del programa En Menys Temps (EMT) de crear huit línies expresses i 11 línies d'alta freqüència per a facilitar els desplaçaments dels veïns i veïnes de València per la ciutat.

Destacats