Compte enrere per a la nova "Canal 9"

Guardar

Carta_d'ajust_de_CVMC
Carta_d'ajust_de_CVMC

A només 7 dies perquè acabe el mes d'agost, arriba un mes clau. La falta d'acord per a nomenar al nou director de RTVV ha retardat tots els terminis però ja no es pot esperar més. A partir del pròxim mes coneixerem el director del futur Canal 9 que passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. És a dir, l'antiga radiotelevisió valenciana. Se'n recorden com va començar? Així va ser.

Fa dos dies el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va indicar que "va haver-hi Radiotelevisió valenciana sí o sí". A més, "de qualitat, en valencià, per a tota la Comunitat, que una, que ajude a cosir la Comunitat, a plasmar el que és aquesta terra i a la indústria de l'audiovisual", va assegurar Puig. De fet, també la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha mantingut en diverses ocasions la fermesa que RTVV tornarà. Sembla que el projecte de ressuscitar la nova televisió i ràdio dels valencians segueix al forn i està a punt.

Recentment hem conegut els primers projectes de ficció de la nova Corporació valenciana de mitjans de comunicació. Van ser 502 projectes els que es van presentar tant en programes com en l'àrea de ficció. D'ells, en aquesta última, van ser 167. D'aquesta forma, els membres de l'Alt Consell Consultiu van donar a conéixer la puntuació dels projectes i per tant l'engegada de la nova era de ficció de la imminent RTVV.

Seran 4 sèries les que formaran part de la nova graella. En concret, La forastera de Anlo Produccions, la Tramuntana d'Antonio Mansilla, Desenterrats de Visual Produccions i Maniseres de VIT València. La primera d'elles comptarà amb 8 capítols i la resta amb 13. També es produiran minisèries. En total seran 9. Entre elles destaquen Parany del conegut guionista Rodolf Sirera, Valor de Nakamura o la Riuà.

L'enigma de la data de llançament

Molt s'ha parlat de la data de llançament. RTVV celebrava el seu particular aniversari el 9 d'octubre. No obstant això, per a l'engegada en aqueixa data és francament impossible. Sense plantilla, sense equips, sense programes preparats, no es pot obrir d'una forma precipitada. També el 29 de novembre es barreja com a opció. És la data simbòlica, ja que eixe dia fa ja 3 anys a les 12:19 hores va tancar per primera vegada en la democràcia espanyola una televisió pública amb l'entrada de la Policia Nacional.

De fet així es van viure eixos últims moments.

La nova era de la televisió i la ràdio de la Comunitat Valenciana

De les seues cendres, naix el nou projecte, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Precisament, destaquen alguns dels nous valors per a evitar la censura i la manipulació de l'antiga RTVV. Un altre aspecte és l'aposta per les productores valencianes i no els contractes milionaris que es van realitzar en la seua època amb productores afins de Madrid.

Sens dubte, vivim un autèntic contrarellotge per a posar i reactivar l'audiovisual valencià. Queda un gran interrogant, les víctimes col·laterals d'este tancament: els treballadors. El seu futur encara està en l'aire a la nova "canal 9". Independentment de la complexitat en què es va deixar sense RTVV, el que és clar és que en poc temps milers de professionals audiovisuals produiran novament continguts informatius, continguts de ficció i sobretot tornaran a posar el "on air" a la nostra Comunitat.

Arxivat a:

Destacats