Compte arrere per a les Falles més atípiques

La responsabilitat individual i col·lectiva seran clau per a aconseguir que siguen unes festes segures

Guardar

falleras-mayores-2021
falleras-mayores-2021
València i els municipis de la zona inicien el compte arrere per a celebrar les festes falleres més atípiques. Dimecres 1 de setembre s'inicia la setmana fallera, que conclourà el diumenge amb la tradicional Cremà dels monuments.Unes festes falleres en les quals el protagonisme el tindrà la responsabilitat individual i col·lectiva per a evitar que siguen focus de contagi de Covid-19. Els coordinadors covid de cada comissió i el reforç policial que s'ha previst seran els encarregats que es complisquen escrupolosament les mesures establides, amb la principal preocupació d'evitar les aglomeracions.Així, durant els pròxims dies es podran realitzar celebracions populars, desfilades, espectacles itinerants o similars en la Comunitat Valenciana sempre que es complisquen de manera estricta una sèrie de condicions de seguretat sanitària: ús de la mascareta en tot moment, fins i tot a l'aire lliure, distància interpersonal de seguretat d'1,5 metres en activitats estàtiques, i modificar le sitinerants per a evitar qualsevol mena d'aglomeració. A més, no es podran realitzar revetles, discomòbils, karaokes i similars, i tampoc es permet el ball, ni en exteriors ni en interiors.Unes mesures a les quals cal sumar les restriccions vigents actualment, com en el cas de l'hostaleria (el seu tancament està establit a les 00.30 de la matinada i que el nombre màxim de persones per taula és de 6 a l'interior i 10 persones a la terrassa) que hauran de complir qualsevol activitat similar que es realitze per part d'entitats festeres.

COMPLIR EL TOC DE QUEDA

Una d'aquestes restriccions a tindre en compte és la del toc de queda, establit a València i a altres localitats on se celebren les falles. Per a complir amb aquest horari (d'01.00 a 06.00 hores) s'ha fet necessària la modificació dels horaris de la Cremà.Així, la Cremà començarà a les 20.00 hores amb les falles infantils, seguides mitja hora després per la guanyadora del primer premi de la Secció Especial i, una hora després (a les 21.00 hores), per la municipal. Quant a les falles grans, la cremà de totes s'avançarà un parell d'hores començant, per tant, a les 22.00 hores; la guanyadora del premi com a millor falla de la ciutat veurà com les flames s'inicien a les 22.30 hores mentre que el foc no arribarà a la falla gran de la Plaça de l'Ajuntament fins a les 23.00 hores.

EVITAR AGLOMERACIONS

A més, la Cremà de les falles municipals serà a porta tancada atés que es restringirà el pas a la plaça de l'Ajuntament per a evitar aglomeracions. I és que aquesta és una de les principals premisses per a aquests dies, no permetre que s'ajunte un gran nombre de persones en els diferents actes i zones.Una de les activitats que més poden provocar aquestes aglomeracions estan relacionades amb els espectacles pirotècnics. Per això, durant la setmana es dispararan, amb 19 'mascletaes' i 7 castells de focs artificials des de llocs de la ciutat que no seran comunicats per a evitar aquestes concentracions de persones.

IMPORTANT DISPOSITIU DE SEGURETAT

Per a vetlar que es complisquen totes aquestes mesures la Policia Local de València ha preparat un dispositiu extraordinari dotat amb 1.167 efectius que se sumaran als 1.828 del servei ordinari d'eixos dies. Des d'aquest cos municipal de seguretat han afirmat que "la prioritat" és "que tot vaja bé i aprofitar la situació per a demostrar que es poden fer unes festes de manera responsable"."Es tracta d'una prova de foc real de cara a la pròxima edició de les Falles i també per a traslladar la millor imatge possible de la ciutat" de València, ha afirmat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha apel·lat "a la responsabilitat i al civisme que la ciutadania ha tingut, amb un comportament exemplar, durant tota la pandèmia".

"SENTIT COMÚ I RESPONSABILITAT"

El mes de maig passat es va celebrar una reunió amb els representants de les entitats festeres per a comunicar que, en funció de la situació epidemiològica del moment, a partir de l'1 de setembre es podria celebrar qualsevol esdeveniment popular o activitat fallera. Sobre aquest tema, la consellera de Sanitat i Salut Pública feia el divendres una crida a la prudència i a la responsabilitat de cara als pròxims dies: "la pandèmia no ha acabat i hem d'actuar amb sentit comú i amb responsabilitat, per la qual cosa els esdeveniments populars no han de realitzar-se com estem acostumats, i tampoc les festes falleres. Ja tindrem temps per a això".Com destaca Barceló, "les dades són positives" però ha insistit que "hem de continuar sent molt prudents, ja que no podem oblidar que en aquests moments la variant Delta, que té una capacitat de transmissió molt més elevada que les anteriors, és àmpliament predominant en la Comunitat Valenciana fins al punt que és la responsable del 95% dels contagis".

Arxivat a:

Destacats