Sanitat permet els actes lúdics amb mascareta obligatòria, distància social i evitant aglomeracions en Falles

"No estem en situació prepandèmica, estem en pandèmia encara que les dades siguen favorables", afirma la consellera Ana Barceló

Guardar

sanidad ana barcelo
sanidad ana barcelo
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest matí per a informar sobre la situació epidemiològica en la Comunitat Valenciana i sobre les mesures preventives davant els pròxims festejos populars, com és el cas de les Falles.Barceló ha informat d'una modificació puntual i molt específica respecte a la resolució publicada el 14 d'agost que afecta els esdeveniments socials. Aquesta modificació, que entrarà hui en vigor, permet aquestes celebracions sempre que es complisquen una sèrie de condicions.La primera d'elles és l'ús obligatori de mascareta en tot moment i en tots els actes que es realitzen, fins i tot a l'aire lliure. Així mateix, les activitats estàtiques, a més de la mascareta, hauran de garantir la distància de seguretat d'1,5 metres i es desenvoluparan en espais on es puga controlar tant l'aforament com l'accés. Si es duen a terme activitats itinerants, com a cercaviles, a més de la mascareta i la distància, haurà d'evitar-se qualsevol aglomeració, havent-se de modificar itineraris tradicionals que no ho garantisquen. D'altra banda, no es permet el ball en interior ni en exterior ni la celebració d'orquestes.En aquest sentit, qualsevol activitat similar a la que desenvolupa l'hostaleria, haurà de complir amb les mesures del sector, com puguen ser els dinars o sopars en els casals. D'aquesta manera, en interiors l'aforament màxim serà del 50% amb taules d'un màxim de sis persones i una distància entre taules de dos metres, mentre que en exteriors l'aforament augmenta fins al 100% amb deu persones per taula i 1,5 metres de distància entre elles.Hi ha una concreció en les mesures, que es detallaren en la resolució que es publicarà en les pròximes hores, que contemplaran més detalls respecte als protocols de seguretat que s'han de seguir, com, per exemple, la prohibició de congregar-se més de 10 persones per a recollir el premi dels ninots. Respecte a les bandes de música, es permetrà la seua participació en els actes seguint els protocols marcats per la Federació Valenciana de Bandes de Música."La situació no és per a estar de festes, és per a tancar el cicle de les falles. No estem en situació prepandèmica, estem en pandèmia encara que les dades siguen favorables", ha incidit la consellera Ana Barceló qui ha avisat que "tothom ens està mirant" com un dels primers grans esdeveniments que se celebra a Espanya.

"PEL BON CAMÍ"

La consellera s'ha felicitat de les últimes dades respecte a la pandèmia en els quals la Comunitat Valenciana ha registrat 221 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, amb només dues comunitats autònomes amb una incidència inferior. "Anem per bon camí en la lluita contra la pandèmia, millora la situació epidemiològica i la vacunació avança a bon ritme" però ha avisat que "no podem relaxar-nos ni un poc, ja que cada vegada que ho hem fet apareixen uns certs brots i repunts".En aquest sentit, Barceló ha recordat que les mesures aprovades el 14 agost segueixen plenament en vigor: "Vull fer una crida a la prudència i al compliment d'aquestes mesures perquè la variant delta ocupa ja més del 95% dels contagis".
Destacats