Comencen les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament

A més, hui també entra en vigor la nova xarxa de l’EMT amb els canvis de recorregut

Guardar

plaza-ayuntamiento-valencia
plaza-ayuntamiento-valencia

Comencen les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament. Després de la finalització de l'actuació realitzada al carrer Colón, a partir de hui s'interromprà la circulació a la plaça de l'Ajuntament per a començar amb un procés de conversió en zona de vianants blana que consistirà en la renovació de l'asfalt, que adquirirà un to vermellós, i l'habilitació de la senyalització i mobiliari urbà, com a jardineres, bàculs i pilons, que delimitaran els prop de 12.000 metres quadrats que la ciutadania recuperarà amb aquesta actuació.

"Ens agradaria poder estar realitzant-la en altres circumstàncies millors per a tots, però en les actuals, gràcies a la dràstica baixada de trànsit, l'execució de l'actuació es podrà desenvolupar en les millors condicions, minimitzant les afeccions que generen aquestes importants operacions", ha apuntat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

Així, després de la paralització de les obres a causa de l'estat d'alarma, hui arranca un dels projectes més demandats per la ciutadania, que tancarà de manera definitiva el trànsit rodat al centre de la ciutat. Això sí, es permetrà la circulació tant del transport públic, com per a la càrrega i descàrrega i l'accés pàrquings privats, gràcies al vial que es mantindrà pel costat de la plaça on se situa Correus o l'Ateneu.

suelo-plaza-ayuntamiento

Per descomptat, la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament també comportarà una modificació important de l'EMT. Es crearà una nova línia – la C1 – que serà l'única que circule per dins de la plaça, i que adoptarà el recorregut de l'L5, que desapareix. La resta de línies canviaran el seu recorregut i es traslladarà la seua parada a altres punts pròxims a la plaça de l'Ajuntament.

El trànsit habitual tan sols es mantindrà pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Entra en vigor la nova xarxa de l'EMT

Hui, a més, es posa en marxa la nova xarxa de l'EMT, que millorarà la seua regularitat i la freqüència de pas. Així, amb el carrer Colón ja obert de nou al trànsit i amb el nou doble carril segregat d'ús exclusiu per al transport públic -EMT i taxis-, les línies d'EMT començaran ja a circular amb els nous recorreguts, més directes i ràpids. Les línies de l'EMT que passaran pel carrer Colón seran la 8, 10, 11, 28, 32, 40, 70, 71 i 81.

A més, l'L25 es desdoblega en dues línies (L24 Porta de la Mar – El Saler – El Palmar i L25 Porta de la Mar – El Saler – El Perelló), mentre que totes les línies nocturnes acabaran el seu recorregut en la zona del bescanviador de Xàtiva.

Finalment, mentre duren les obres a la plaça de l'Ajuntament, s'adaptarà, provisionalment, el recorregut de les línies C1, 6, 8,10, 11, 14, 19, 32, 35, 40, 70, 71 i 81. Les línies nocturnes també modificaran la seua ruta.

EMT informarà d'aquests canvis en totes les parades amb línies afectades, les xarxes socials, l'APP i el canal EMTV, on es difondrà informació singularitzada de cada línia.

Destacats