Dos carrils per a l'EMT i un per a vehicles privats. Així és el nou carrer Colón

La setmana que ve arrancaran les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament

Guardar

calle colon
calle colon

Aquest dilluns començaven els treballs de reordenació del trànsit del carrer Colón, que donaran resposta al canvi de la mobilitat que es produirà després del tancament permanent de la plaça de l'Ajuntament, que començarà a partir del pròxim dilluns, 4 de maig. S'esperava que aquests treballs de senyalització del carrer Colón acabaren aquest dijous, i la veritat és que van per bon camí. Així, el carrer Colón ja compta amb els dos carrils previstos per a la circulació de l'EMT - Taxi, deixant tan sols un per al trànsit de vehicles privats.

Després del tancament del centre de la ciutat, la circulació d'autobusos pel carrer Colón augmentarà. D'aquesta manera, i per a agilitzar la freqüència del transport públic s'ha optat per destinar dos carrils, que permetran l'avançament entre autobusos, i a més augmentar el nombre de parades al llarg del carrer Colón. Aquestes parades es faran dobles per a reduir el temps de pujada i baixada dels usuaris i usuàries aconseguint que les freqüències de les línies se situe entre 8-9 minuts.

Un altre dels canvis significatius que es produiran al carrer Colón és que no serà possible accedir des de Porta de la Mar amb vehicle privat, però sí amb els autobusos. En concret, només es podrà accedir per Roger de Lauria, Conde Salvatierra, Sorní, Pizarro i Isabel la Catòlica. Des del carrer Conde Salvatierra fins a Gravador Esteve canviarà el sentit de la circulació i es podrà accedir cap a la dreta perquè hi ha un pàrquing privat que cal respectar. A més, estarà prohibit el gir a Pérez Báyer des del carrer Colón.

Quant a mantenir tan sols un carril per a la circulació de vehicles privats, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ja va informar que no es produiran més retencions de les habituals, ja que, d'acord amb l'estudi realitzat, el 46% del trànsit del carrer Colón és de vianants, un 6% és de bicicletes per l'anell ciclista, un 24% és d'autobusos de l'EMT i el 24% són vehicles privats. És a dir, un 76% de l'accés és a través de transport sostenible.

La conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament comporta també una remodelació dels trajectes de les línies de l'EMT que abans passava per la plaça i que, ara, gran part d'elles canviaran el seu recorregut passant pel carrer Colón. Així, en total, seran nou les línies que passen per Colón – 8, 10, 11, 28, 32, 40, 70, 71 i 81 -, augmentant la circulació d'autobusos de 500 al dia, que passen en l'actualitat, a 850.

Destacats