Col·lab impulsa la Compra Pública d'Innovació entre l'ecosistema emprenedor a través de CPI x Startups

La trobada se celebrarà de forma presencial, amb participació oberta i gratuïta per a pimes, micropimes i startups, amb l'objectiu d'acostar-los les possibilitats de la Compra Pública d'Innovació

Guardar

Aceleración pública de Las Naves, Col·lab
Aceleración pública de Las Naves, Col·lab

Els processos de Compra Pública d'Innovació (CPI) són una eina clau per a promoure i aprofitar el potencial de coneixement, innovació i experiència de l'ecosistema emprenedor. No obstant això, l'experiència dels últims anys a Espanya demostra que xicotetes empreses i startups no estan accedint a aquestes oportunitats amb la intensitat esperada. En aquest context, l'acceleradora pública de les Naus, Col·lab, ha impulsat el programa CPI x Startups, desenvolupat amb el finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Les Administracions estan impulsant la Compra Pública d'Innovació per a desenvolupar solucions als grans reptes socials i mediambientals. Entre les iniciatives més recents, en els últims mesos, la Generalitat Valenciana ha obert diverses línies de subvencions i programes d'impuls de la CPI. Per la seua banda, l'Ajuntament de València ha engegat diverses línies de CPI, amb un pressupost de 12 milions d'euros per als pròxims quatre anys.

"Aquests processos de compra pública innovadora obrin interessants oportunitats per a l'ecosistema emprenedor de la ciutat i enllacen amb l'estratègia d'innovació urbana Missions València 2030. El Mapa de Demanda Primerenca València 2030, que presentem al maig de 2022, recull els reptes de la ciutat que estaran oberts a processos de CPI, per a activar el coneixement i trobar solucions innovadores, eficients, sostenibles i inclusives", destaca Carlos Galiana, regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València.

Per a presentar els objectius del programa CPI x Startups, les seues línies d'actuació i suport a l'abast de les iniciatives emprenedores i analitzar les oportunitats de participació en processos de Compra Pública d'Innovació a la Comunitat Valenciana, Col·lab ha organitzat la trobada 'CPI x Startups: avantatges i reptes de la Compra Pública d'Innovació per a startups'. Se celebrarà dimarts que ve 13 de setembre, de 17.30 hores a 20 hores, en la seu de Jeff (C/Merelo i Mas, núm.6, de València), amb la col·laboració de Startup València i el Centre Europeu d'empreses Innovadores CEEI València.

Es tracta d'una sessió gratuïta i oberta a totes les startups i empreses innovadores interessades, que tindrà un enfocament molt pràctic. A més d'explicar què és i què ofereix el programa CPI x Startups, s'analitzarà l'estat actual i programes de Compra Pública d'Innovació a València, què implica per a una empresa participar en aquest tipus de processos, els reptes que plantegen i les oportunitats que s'obrin. Està previst un temps per al networking entre els assistents.

A més, les persones emprenedores que assistisquen a l'esdeveniment podran concertar reunions individuals amb l'equip de CPI de les Naus per a resoldre els seus dubtes amb relació a la Compra Pública d'Innovació i com participar en aquests processos. Aquestes trobades 'one to one' es concretaran en les pròximes setmanes.

La participació requereix registre previ, a través d'aquest enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-cpi-x-startups-ventajas-y-retos-de-la-cpi-para-startups-410298372477

"Amb el projecte CPI x Startups volem impulsar l'abast i participació en aquest tipus de processos, que suposen una font de finançament per a solucions i iniciatives emprenedores i, amb això, noves possibilitats de desenvolupament de l'ecosistema innovador. Des de Col·lab, gràcies al suport de l'AVI, estem duent a terme diferents accions per a aconseguir-ho, orientades tant a micropimes, pimes i startups com a personal de les Administracions Públiques", detalla Mauro Xesteira, responsable de l'acceleradora pública.

Juan Luis Hortolà, president de Startup València, apunta que "aquest programa permetrà als emprenedors valencians accedir a finançament per a desenvolupar i escalar els seus negocis. Col·laborem amb aquesta iniciativa amb l'objectiu d'ajudar a les startups, continuar impulsant l'ecosistema innovador de la regió i posicionar-la com un hub tecnològic de referència en l'àmbit internacional".

En aquest sentit, Ramón Ferrandis, CEO de CEEI València, ha explicat que "els programes de suport públic a la innovació generada per startups poden ser rellevants per a eliminar barreres i, sobretot, per impulsar el creixement de les empreses. A més, el potencial de les compres públiques com disparador d'una major inversió privada en innovació està convertint-se en una realitat".

Col·laboració publicoprivada per a impulsar la innovació

Els primers reptes que s'han prioritzat en Compra Pública d'Innovació estan vinculats a la Missió Climàtica València, que busca que siga una de les 100 ciutats europees climàticament neutres en 2030: Mobilitat sostenible; Model energètic; Urbanisme i hàbitat sostenible; Economia valenciana circular i sostenible; Renaturalización; Resiliència i adaptació; Governança intel·ligent, i implicació social.

Missions València 2030

El centre d'innovació Les Naus i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió "ciutats intel·ligents i climàticament neutres".

Destacats