El centre de salut Campanar II començarà a funcionar l'abril de 2023

A més, Puig ha anunciat que la demolició de l'antiga Fe de València començarà la pròxima primavera

Guardar

Espai Sanitari Ernest Lluch de Campanar
Espai Sanitari Ernest Lluch de Campanar

El Complex Sanitari Ernest Lluch de València continua avançant. De fet, com ha recalcat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita a les obres del centre de salut Campanar II i del centre d'especialitats d'alta resolució del Complex Sanitari Ernest Lluch, "la demolició de l'antic hospital La Fe de València començarà durant la pròxima primavera" per a construir les infraestructures pendents d'aquest complex sanitari que donarà cobertura a la població dels barris de Campanar, Tendetes i El Calvari, així com a tota l'àrea metropolitana de València.

La demolició de totes les antigues instal·lacions tindrà un termini d'execució de 12 mesos. A partir d'eixe moment, s'iniciarà la construcció íntegra de tots els edificis. L'únic edifici que no es demolirà és l'Escola d'Infermeria, ja que està en servei per a atenció COVID i com a Hospital d'emergència.

En aquest sentit, el cap del Consell ha posat en valor la importància d'aquestes instal·lacions sanitàries, ja que "no només reduiran les llistes d'espera i descongestionarà l'hospital La Fe, sinó que, a més, possibilitarà una concepció més humana de la sanitat".

El president Ximo Puig visita l'Espai Sanitari Ernest Lluch
El president Ximo Puig visita l'Espai Sanitari Ernest Lluch

Així mateix, el president de la Generalitat, juntament amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, han visitat el centre de salut Campanar II, que entrarà en funcionament el pròxim mes d'abril, millorant els serveis assistencials dirigits a més de 25.000 habitants del departament València-La Fe.

En concret, el centre de salut disposarà d'un punt d'atenció continuada, sis consultes d'urgències i sala de raigs X, 34 consultes de medicina de família i sis consultes pediàtriques, a més d'una unitat d'odontologia preventiva, sala d'extraccions, tractaments i cures. Així mateix, oferirà cirurgia menor ambulatòria i disposarà d'una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, àrea de salut sexual i reproductiva, àrea de salut mental i una àrea de detecció precoç de càncer de mama.

Finalment, el centre d'especialitats, actualment en construcció, està previst que estiga acabat en un any. En aquest cas, es tracta d'un centre d'alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments al nou hospital La Fe de Malilla i atendre amb la major celeritat als pacients. El centre disposarà, així, d'àrea de cirurgia major ambulatòria amb quatre quiròfans, 55 consultes de 19 especialitats, amb 11 sales d'exploracions funcionals i gabinet d'endoscòpies. A més, comptarà amb àrea de diagnòstic, àrea d'extraccions i laboratori, així com una àrea administrativa i de direcció del centre.

Destacats