Catalá i l'Autoritat Portuària de València acceleren el procés perquè la base de l'Alinghi es convertisca en un pol d'atracció d'emprenedoria i formació

Catalá destaca que a diferència de l'anterior govern, que pretenia convertir la base en centre administratiu, “ara es destinarà a la innovació i a l'emprenedoria”

Guardar

 La celebració del consell de l'Autoritat Portuària de València
La celebració del consell de l'Autoritat Portuària de València

L'Ajuntament de València i l'Autoritat Portuària de València (APV), acceleraran els tràmits de manera coordinada perquè la base de l'Alinghi de la Marina es convertisca en un pol d'atracció d'emprenedoria i formació. Així l'ha anunciat María José Catalá, alcaldessa de València, després de la celebració del consell de l'APV.

D'aquesta manera, el consell d'administració de l'APV ha acordat hui per petició de l'Ajuntament que "es duguen a terme els tràmits oportuns per a iniciar el procediment d'atorgament de la sol·licitud de constitució d'un dret de superfície sobre edifici de l'antiga base de l'equip Alinghi en l'America's Cup".

L'acord aprovat també subratlla que la "decisió es pren sobre la base de la voluntat de l'Autoritat Portuària de València (APV) d'afavorir i no entorpir cap iniciativa o projecte dinamitzador en la dàrsena".

En aquest sentit, Catalá ha destacat la "rapidesa" que s'ha donat al procediment administratiu perquè la base de l'Alinghi es convertisca en nou espai d'emprenedoria i innovació de la ciutat d'acord amb els projectes que en aquesta mateixa línia es desenvolupen en la resta de les bases de l'America's Cup.

D'altra banda, Catalá ha destacat que a diferència de l'anterior govern, que pretenia convertir la base en centre administratiu, "ara es destinarà a la innovació i a l'emprenedoria".

Declaració d'interés

Cal recordar que l'Ajuntament va aprovar la declaració d'interés general i va retornar a l'Autoritat Portuària de València l'immoble de manera temporal i amb l'única finalitat de tramitar "l'atorgament de la sol·licitud de constitució d'un dret de superfície sobre edifici de l'antiga base de l'equip Alinghi".

Així mateix, la declaració d'interés estableix que el retorn de l'edifici tindrà caràcter temporal, estrictament vinculat a la duració del dret de superfície o del negoci jurídic que es constituïsca per l'APV sobre l'immoble. De manera que una vegada extingit est, l'immoble tornarà a ser propietat de l'Ajuntament de València i s'integrarà en el seu patrimoni, amb naturalesa patrimonial, incloent-hi per accessió el construït sobre aquest, tant les edificacions, construccions i instal·lacions preexistents a la reversió, com les executades amb posterioritat, de manera gratuïta i sense obligació d'indemnitzar o pagar cap compensació a l'entitat superficiària o a l'APV.

A més, la quantia dels ingressos que puga percebre l'APV a conseqüència de l'atorgament del dret de superfície sol·licitat o de qualsevol altra fórmula d'aprofitament del bé, es destinarà a finançar actuacions d'integració de port-ciutat o de manteniment o inversions destinades a la reconstrucció, rehabilitació o conservació dels béns immobles que conformen la Marina de València, encara que la seua titularitat siga municipal.

Destacats