La segona cita de la Marea Rosa serà en els Poblats Marítims de València

La Carrera de la Dona "Central Lechera Asturiana" tindrà lloc el diumenge 23 d'abril amb un increment de la participació

Guardar

Presentació de la Carrera de la Dona "Central Lechera Asturiana" a València
Presentació de la Carrera de la Dona "Central Lechera Asturiana" a València

La Carrera de la Dona "Central Lechera Asturiana" tornarà a celebrar-se en els Poblats Marítims de València diumenge que ve 23 d'abril, amb un increment notable de corredores. Aquesta és la segona cita de les nou proves que configuren el moviment conegut com a Marea Rosa, circuit nacional de carreres que rep el seu nom per la inundació de samarretes d'aquest color en els carrers que recorren les participants.

Les corredores que acudiran a aquesta segona cita recorreran 6,5 quilòmetres al llarg del Passeig Marítim de València, a més de poder gaudir d'un festival de fitness i aeròbic en depassar la meta, que tindrà lloc en l'esplanada situada al costat de la platja dels Arenes. Una de les novetats serà precisament el traçat pel qual discorrerà la prova, ja que començarà en l'Avinguda Enginyer Manuel Soto, enfront dels Embulls, i finalitzarà en el Passeig Marítim, enfront del mar.

Des de l'Ajuntament de València i l'organització de l'esdeveniment, s'espera a un màxim de 8.000 participants, 2.000 més que en 2022. A més, segons les inscripcions realitzades fins hui, el 50 % de les corredores són mares i un 10 % iaies. "L'objectiu d'aquesta iniciativa és incorporar a les dones de totes les edats a la pràctica habitual de l'esport, lluitar contra el càncer i conscienciar sobre la importància de la prevenció, així com promoure hàbits de vida saludables i combatre la violència de gènere i les desigualtats socials i educatives que pateixen les dones", ha ressaltat el regidor d'Esports, Javier Mateo.

La carrera solidària comptarà amb una aportació de 75.000 euros que anirà a parar a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), a més d'introduir com a novetat la possibilitat de donar directament a aquesta entitat en el moment de la inscripció. Les participants també podran adquirir fins a 50 dorsals 100 % solidaris els beneficis dels quals aniran a parar a ALANNA, una entitat sense ànim de lucre la labor del qual és la inclusió de les dones en situacions vulnerables. Per això, tots els dorsals tindran el mateix nombre, el 016, per a visibilitzar el nombre telefònic d'atenció a les víctimes de violència masclista.

Mateo ha afegit que també "es continua recolzant a tres fundacions centrades a protegir a les dones en diferents àmbits: Wanawake Dona, Fundació GEICAM i Clara Campoamor", així com es compta amb la participació de Polseres Roses, que "estarà present en la Fira de la Corredora tallant cues de cavall i donant perruques a les dones més desfavorides", ha explicat el regidor.

En la presentació de la carrera que se celebrarà a València han participat la portaveu de la Carrera de la Dona "Central Lletera Asturiana", Henar Calleja, al costat de Carla Climent, d'ALANNA, en representació de les entitats solidàries. Així mateix, han intervingut les atletes Ana i Carmen Amaro, germanes que abans de l'eixida de la carrera rebran un homenatge per ser cares conegudes de l'atletisme popular valencià amb més de dos dècades corrent.

Previ a la carrera, el divendres 21 i el dissabte 22 d'abril se celebrarà una fira en el Pavelló 8 de la Fira València amb entrada lliure i gratuïta, on hi haurà activitats i tallers amb tal de promoure l'activitat física i els hàbits saludables per a tot aquell que vulga participar.

Arxivat a:

Destacats