La Capitalitat Verda Europea, una oportunitat per a potenciar València com a destinació turística sostenible

S'han previst rutes temàtiques que destacaran els principals actius de València, com el jardí del Túria o l'Albufera

Guardar

Jardí del Túria de València
Jardí del Túria de València

L'Ajuntament de València vol aprofitar la Capitalitat Verda Europea que exercirà la ciutat durant l'any 2024 per a potenciar-se com a destinació turística sostenible. En col·laboració amb Visit València, s'està treballant en un pla estratègic per a projectar internacionalment la capital del Túria com un lloc turístic compromés amb la sostenibilitat i convertir-la en un referent verd tant a Europa com en la resta del món.

El projecte inclourà la realització de rutes temàtiques que destacaran els principals actius que han contribuït al fet que València obtinga aquesta capitalitat, com el jardí del Túria, l'Albufera i nombrosos parcs i zones verdes. Amb quasi 400 actuacions programades al llarg de l'any, es busca transformar la Capitalitat Verda en un moviment de canvi real per a la ciutat, lluny de ser simplement un reconeixement honorífic.

L'alcaldessa María José Catalá presenta el programa d'actes de la Capitalitat Verda Europea 2024 de València
L'alcaldessa María José Catalá presenta el programa d'actes de la Capitalitat Verda Europea 2024 de València

Compromís a llarg termini

L'alcaldessa de València, María José Catalá, considera que la Capitalitat Verda Europea serà més que un esdeveniment puntual. Per això, l'Ajuntament s'esforçarà per involucrar a la societat civil en el compromís sostenible. La iniciativa té com a objectiu deixar un llegat durador, per exemple, amb la plantació d'arbres en més de 3.000 escocells buits de la ciutat i la meta d'aconseguir 10 metres quadrats de zona verda per veí.

Destacant la importància de la participació ciutadana, es buscarà la col·laboració de diversos actors, com a empreses, universitats, mitjans de comunicació i la pròpia ciutadania, per a garantir que la Capitalitat Verda tinga un impacte significatiu en la vida de València en els pròxims anys.

A més d'esdeveniments específics, com la Cities Mission Conference 2024 de la Comissió Europea, l'Ajuntament té la intenció de sensibilitzar a la infància sobre la importància de la sostenibilitat. Per això, entre les activitats previstes, es duran a terme trobades educatives en escoles per a fomentar la consciència ambiental des d'una edat primerenca.

Amb aquests plans, València busca consolidar-se com una destinació turística sostenible i establir les bases per a un futur més verd i pròsper. La Capitalitat Verda Europea no sols serà un esdeveniment, sinó un compromís a llarg termini amb la sostenibilitat i la qualitat de vida.

Destacats