Camps podria ser candidat a l'alcaldia de València com a independent

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, no descarta sumar suports per a entrar al consistori del Cap i Casal amb una altra formació diferent del Partit Popular

Guardar

camps_juicio_gurtel
camps_juicio_gurtel

A deu anys vista, enrere queden les causes judicials per les quals Camps es va apartar de la presidència de la Generalitat. No obstant això, ell mateix, encara segueix amb ganes de dedicar-se una altra vegada a la política. En aquest cas, l'expresident de la Generalitat Valenciana, pel Partit Popular, Francisco Camps, planeja presentar-se com a candidat a l'alcaldia de la ciutat de València i disputar-se el lloc amb Joan Ribó, actual alcalde i de Compromís; la candidata socialista, Sandra Gómez, i la popular Maria José Catalá.

Fins al moment, en les poques declaracions que ha donat Camps, aquest no descarta tornar a la política. No obstant això, si fins fa uns mesos, Camps, aclaria que es presentaria "si el partit m'ho demana", ja que "estic al seu servei", ara el mateix no descarta presentar-se com a independent, és a dir, amb una altra formació diferent del Partit Popular.

Camps, que es va apartar de la política per problemes amb la justícia, ja que tenia una desena que causes obertes, a poc a poc torna a aparéixer, i és que fins ara, totes les causes que han assegut en el banc dels acusats a l'expresident Camps, han acabat arxivades, les dues últimes la causa per l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a través de Valmor i la que l'investigava per la visita del Papa a València en 2006.

De moment, i després d'aquestes causes arxivades, Camps encara té dues causes més pendents: la recerca del 17, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions per a la construcció del circuit de la F-l per part de l'Ens Gestor de Transports i Ports (GTP) de la Generalitat i la del Jutjat Central número 5 de l'Audiència Nacional pel contracte a Orange Market, empresa de la trama Gürtel, per a la instal·lació de l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur en 2009.

Mancant una confirmació oficial, i amb el Congrés del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, en el qual es considera canviar a l'actual líder Isabel Bonig, per l'alacantí Carlos Mazón, seguint el model de Zaplana, el PP valencià baralla diferents possibilitats quant al seu futur electoral, ja que la Comunitat Valenciana continua sent una autonomia important per al PP de Gènova. No obstant això, mancant una oferta del PP a l'Ajuntament de València, de moment molt improbable pel lideratge fort de Maria José Catalá, Francisco Camps, es guarda el seu as sota la màniga per a presentar-se com a independent a l'alcaldia de València.

Destacats