Campillo: "L'hotel Sidi Saler s'assenta en una zona d'especial valor ecològic"

El Consistori defensa l’enderrocament de l’hotel i la regeneració del cordó dunar del Saler enfront de la seua reobertura

Guardar

mar_desde_la_playa_de_el_saler_02
mar_desde_la_playa_de_el_saler_02

Campillo rebutja l'obertura del Sidi Saler, i aposta per la restauració ambiental de les dunes

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Devesa Albufera encapçalada per Sergi Campillo, ha manifestat la seua ferma oposició a la reobertura de l'hotel Sidi Saler, tancat des de 2011, ja que s'assenta sobre una zona de gran valor ecològic on seria més interessant apostar per la restauració ambiental de les dunes que per un hotel que, en cas de no reobrir-se, "no afectaria negativament en l'economia de la ciutat ni en la dels pobles del sud de València", ha explicat Campillo.

Així de contundent es mostrava respecte a les informacions que apunten al fet que el Ministeri de Medi Ambient ha donat llum verda a la petició sol·licitada en 2016 pels propietaris de l'hotel Sidi Saler – BBVA i Caixabank – en la qual s'accediria a una concessió per 60 anys perquè, de nou, s'iniciara l'activitat econòmica d'aquest hotel situat en El Saler.

Ja en juliol de 2017, Campillo recordava que, després de realitzar diversos informes municipals, elaborats a petició del Govern Central, en els quals es descartava de forma contundent l'obertura d'aquest hotel, ja que generaria danys mediambientals en la Devesa i l'Albufera, a més que aniria en contra de la normativa de protecció del Parc Natural, es donava per fet que no s'atorgaria una nova concessió a l'hotel.

Per aquest motiu, es va sol·licitar l'enderrocament d'aquest hotel abandonat, de competència estatal, per a procedir a la regeneració del cordó dunar de la platja del Saler. "Seria un escàndol monumental que el Ministeri no atenguera uns informes municipals tan contundents", explicava aleshores el regidor Sergi Campillo. No obstant això, aquelles suposicions han caigut en sac foradat, però la postura del Consistori es manté ferm.

"L'informe de Devesa – Albufera és clar. L'hotel s'assenta en una zona d'especial valor ecològic. Des de la regidoria es va sol·licitar accés, el 19 de setembre de 2017, a l'expedient de concessió que estava tramitant el Ministeri, i mai es va respondre a eixa sol·licitud. Tornarem a sol·licitar tot l'expedient, ja que no entenem eixa falta de consideració cap a la nostra Administració per part de l'Administració General de l'Estat".

Rosa Albert: "Reobrir aquest hotel significa normalitzar una activitat econòmica incompatible amb els valors naturals de l'Albufera"

Per la seua banda, la coordinadora d'Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha demanat "fermesa" a l'equip de Govern municipal per a impedir la reobertura de l'hotel. "La decisió del Ministeri de Medi ambient és una mala notícia. Suposa un pas arrere en l'intent de regenerar la costa valenciana. L'hotel és un símbol desafortunat de la reurbanització en un Parc Natural com és l'Albufera. Reobrir aquest hotel significa normalitzar una activitat econòmica incompatible i insostenible amb els valors naturals de l'Albufera". Per aquest motiu, i tenint en compte que "els partits que estan governant en la ciutat s'han manifestat en diverses ocasions a favor de l'enderrocament de l'hotel", els ha demanat contundència per a rebutjar aquesta decisió.

Destacats