L'Ajuntament insta al Ministeri a restaurar el cordó dunar en el lloc que ocupa l'hotel Sidi Saler

També s’aprova traslladar a la Diputació la necessitat de regenerar l’espai de la Venda del Saler

Guardar

mar_desde_la_playa_de_el_saler_02
mar_desde_la_playa_de_el_saler_02

La Comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament de València ha aprovat instar al Ministeri de Medi Ambient a iniciar el procediment per restaurar el cordó dunar en el lloc que ocupa actualment l’hotel Sidi Saler, segons ha informat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, a la finalització de la reunió.Campillo ha recordat que diversos informes municipals –elaborats a petició del Govern central- han descartat de manera “contundent” la reobertura de l’hotel, ja que generaria danys mediambientals en la Devesa i l’Albufera i aniria en contra de la normativa de protecció del Parc Natural. A més a més, és un hotel fora d’ordenació substantiva i per tant, no cap que el Ministeri atorgue una nova concessió.

Així, des de l’Ajuntament, es dóna per fet que el Govern central no atorgarà una nova concessió a l’hotel (situat en domini públic marítim-terrestre, i per tant, de competència estatal) i per això es sol·licita l’enderrocament d’este espai tancat i abandonat des de fa quatre anys per regenerar el cordó dunar de la platja del Saler”. Seria un escàndol monumental que el Ministeri no atenguera els informes municipals tan contundents”, ha declarat Campillo.

RESTAURACIÓ PAISAGÍSTICA

“L’edifici de la Venda del Saler fa anys que no s'utilitza i cada vegada està més deteriorat, igual que ocorre amb l'edifici de l'antic Sidi Saler, que està situat sobre el sistema dunar més proper al mar i on apareix la comunitat de alhelí de mar, molt rar en la Devesa. Per això, la Comissió de Medi Ambient ha aprovat realitzar les gestions oportunes per part del Regidor de Devesa-Albufera amb la Diputació de València, propietària de la Venda de Bous, que permeten l'enderrocament de les edificacions, la neteja de la zona i la restauració de les àrees on s'assenta i zones adjacents.

La Venda de bous del Saler s'assenta sobre la mallada del Garrofer, i és d’un gran valor naturalístic, on es poden vore comunitats característiques de saladars (algunes espècies de Limonium i Juncus tenen la millor representació dins del Parc Natural de L'Albufera). Les propostes estan recollides en una moció alternativa presentada pel regidor Campillo a una iniciativa del Partit Popular, que sols contemplava la part de la Venda del Saler. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor dels partits del Govern de la Nau i l’abstenció del representants del Partit Popular y Ciutadans.

Arxivat a:

Destacats