Bonig demana destinar "tots els diners a la pandèmia, pagament d'impostos proporcional i ajudes directes a les pimes"

La presidenta del PPCV demana a Puig "gestió sanitària i que diga la veritat"

Guardar

reunión pp 2021-01-18 at 13.05.10
reunión pp 2021-01-18 at 13.05.10

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat a Puig destinar "tots els diners a la pandèmia, pagament d'impostos proporcional i ajudes directes a les pimes"

Bonig s'ha reunit aquest matí, acompanyada de la portaveu popular a l'Ajuntament de València María José Catalá, amb representants del sector faller. En finalitzar s'ha mostrat decebuda en escoltar les mesures de Puig. "És un missatge buit de contingut, tant econòmic com procedimental, amb mesures reiteratives, insuficient per a atendre la greu crisi. El president demostra cada dia que no hi ha ningú al comandament i no té cap pla".

Isabel Bonig ha assenyalat que "des del PP hem sigut constructius des del primer dia. Ens hem posat a la seua disposició, li hem traslladat propostes... però en cap moment ha sigut lleial. Així i tot li proposem tres mesures concretes". "En primer lloc que done l'ordre al seu govern que tots els diners, llevant l'imprescindible, es destine a sanitat, serveis socials i a reactivar l'economia. És inadmissible que hi haja 122 respiradors que l'empresa no lliure perquè no es paga i, no obstant això, es destinen 700.000 euros a l'exhumació de fosses".

En segon lloc, "la reforma de la legislació bàsica perquè en aquesta situació els impostos es reduïsquen proporcionalment en aquells sectors als quals l'administració ha obligat a limitar aforament i horari. Si no hi ha activitat no es paguen impostos i si, per exemple, hi ha un 30% de l'activitat que la reducció d'impostos siga del 30%".

I, en tercer lloc, que s'injecte "diners en vena a les pimes amb ajudes directes. Li ho vam dir a l'abril: reduïsca l'administració de 'xiringuitos' i destine eixos 1.200 milions d'euros a les empreses perquè puguen recuperar la seua activitat i l'ocupació perduda. Diners directes, sense crèdits. Com a Alemanya. La reactivació econòmica és qüestió de Puig. Això són propostes concretes per a sumar".

La presidenta popular ha indicat que "els plans que anuncia Puig no estan concretats en res, ni en el procediment, ni en les quanties ni en com arribaran. Estem cansats de tant d'anunci. No posa sobre la taula ni esborrany de decret, ni conveni ni res. En aquests moments estem en la ruïna i es requereixen ajudes concretes i directes. Puig no parla amb claredat i no assumeix les crítiques de cap manera. Prefereix abans la propaganda que mesures reals".

Isabel Bonig ha assenyalat que "Puig malgrat que fa quasi un any de la pandèmia, no ha preparat el seu govern, ni al sistema públic sanitari ni a l'engranatge de l'administració. Li demanem que diga la veritat i gestió sanitària".

"La situació és molt preocupant: els ajuntaments segueixen sense tindre informació de la Conselleria, continuen sense actualitzar-se les dades, el contagi de sanitaris s'ha incrementat un 46% en l'última setmana, els hospitals estan saturats... i Puig fins i tot diu que tenim capacitat hospitalària. Puig no pot dir això quan el personal està sobrepassat i el 50% de les UCI ocupades. Ni donen les dades ni mantenen informats als alcaldes, ni gestionen, abandonen als professionals sanitaris, ni consensuen les mesures i a més és un govern amb tres veus diferents. No anem bé amb un govern sense pla, amb tres veus diferents i sense ningú al comandament".

Respecte als hospitals de campanya, la líder popular troba a faltar "l'informe favorable de la Conselleria sobre l'esmena de les deficiències que presentaven. Volem que s'utilitzen els hospitals de campanya, però en condicions. Hem demanat tots els informes. Suposem que si han entrat pacients a l'hospital d'Alacant serà perquè es reuneix tots els requisits".

Arxivat a:

Destacats