Bicifestació: per una ciutat més sostenible on la bici forma part de la solució

La Bicifestació tindrà lloc el 31 de març, a les 11.00 hores, des del Pont de l’Exposició

Guardar

Anell ciclista de València
Anell ciclista de València

Enfront de les veus contràries a un model de ciutat més sostenible, però també enfront d'aquells partits polítics que anuncien, a tort i a dret, la reversió d'aquells trams que consideren conflictius, com el de carrer Alacant o el de les avingudes Regne de València i Burjassot, 'València en Bici' ha convocat una Bicifestació a favor d'una infraestructura que no solament avança en la línia que marca Europa, sinó que està transformant València en un model més alliberat de contaminació on el vianant i els mitjans de transport més sostenibles estan per damunt del vehicle privat a motor.

No obstant això, aquesta Bicifestació, convocada per al pròxim diumenge, 31 de març, a les 11.00 hores, des del Pont de l'Exposició en l'Albereda, també té com a objectiu denunciar la campanya de desprestigi cap a la bicicleta que des de determinats partits polítics estan duent a terme. I és que, en plena campanya política, formacions com a PP i Ciutadans ja han anunciat la seua intenció de revertir alguns carrils bici.

Des de 'València en Bici', com conta Fernando Mafe a València Extra, ho tenen clar: "La bicicleta i altres formes de mobilitat personal han arribat a la ciutat per a quedar-se. Anar contra la bicicleta i amenaçar d'eliminar carrils bici és anar contra el progrés, contra la salut i contra la idea d'una ciutat més accessible, més inclusiva i més amable. Els qui durant mesos han llançat les consignes de reversió dels carrils bici, tal vegada, no s'han assabentat que fa ja dues dècades canviarem de segle i de mil·lenni. El món afronta gravíssims problemes climàtics i ambientals. El transport urbà amb bici és part de la solució. No és el problema".

Així, 'València en Bici' fa una crida perquè ciclistes, usuaris de patinets, patins, skate o qualsevol tipus de vehicle sostenible, però també persones a favor d'una ciutat molt més neta, s'unisquen a aquesta manifestació de 90 minuts de durada, aproximadament, que recorrerà els carrers de la ciutat per a defensar, d'una manera divertida i saludable, "la qual cosa tant ens ha costat aconseguir".

I és que, com expliquen en el manifest, "València ha iniciat un canvi tímid però efectiu en la direcció adequada, fomentant el transport públic, els espais lliures de trànsit i la bici. Desgraciadament, veiem com determinats mitjans de comunicació i alguns partits polítics fan llenya amb les mesures destinades a protegir-nos de l'excés d'emissions contaminants a la ciutat. És per això que estem ací, defensant la no eliminació d'uns carrils bici que encara que millorables, per primera vegada a la nostra ciutat tenen un mínim de qualitat tècnica".

Així mateix, afigen que "si alguns partits polítics volen eliminar-los per a fer-los més amplis i encara més directes, res que objectar però desgraciadament eixe no sembla ser el cas". Considerats com una obra menor per part d'algunes formacions, "es van construir per les voreres, pels carrers secundaris, en barris perifèrics i donant marrades i ziga-zagues. Una vertadera bogeria per als seus usuaris. El que hauria de ser un objectiu per a tots els partits polítics i totes les administracions: fer ciutats més saludables, segures, tranquil·les i no contaminades sembla que no ho és".

Per això, per a defensar una ciutat "més amable, més per als vianants, més ciclista, més segura, amb un aire més net i amb menys cotxes", la Bicifestació t'espera aquest diumenge, 31 de març, per a unir-te a la veu d'aquells que demanen que València continue avançant en la línia de la sostenibilitat.

Destacats