Besamans València 2024 a la Verge dels Desemparats: tots els detalls

El Besamans popular a la Verge dels Desemparats de València se celebrarà el dimecres, dia 22 de maig

Guardar

Besamans a la Verge dels Desemparats de València
Besamans a la Verge dels Desemparats de València

El Besamans de València 2024 a la Verge dels Desemparats ja té data: serà el pròxim dia 22 de maig (dimecres) quan milers de persones es concentraran en la plaça de la Verge per a entrar a la Basílica i rendir el seu particular homenatge davant la talla pelegrina. Com mana la tradició, deu dies després del Dia de la Verge, que es va celebrar el diumenge 12 de maig, la ciutat de València es prepara per a viure un altre dels actes religiosos més multitudinaris de l'any, el Besamans a la Verge.

Així, el Besamans popular començarà a les 06.30 hores del dia 22 de maig, i la seua celebració es mantindrà durant tot el dia. I és que com ha informat la Reial Basílica, des del seu compte d'Instagram, este acte no finalitzarà fins que passe l'últim devot davant la imatge de la patrona de la ciutat. D'esta manera, com cada any, el consistori valencià marcarà la cua amb la instal·lació de tanques en la plaça de la Verge perquè el Besamans es desenvolupe de manera pausada i sense incidents.

Per a accedir al Besamans de València, la porta d'entrada serà la porta principal de la Basílica. D'esta manera, es recorda que la porta més pròxima a la Sagristia, que també s'accedix per la plaça de la Verge, tan sols serà per a arribar al Cambril o a la Capella de la Comunió, però no es podrà accedir per al Besamans.

Besamans de la Mare de Déu de València
Besamans de la Mare de Déu de València

Dies després de la celebració del Besamans a la Verge dels Desemparats, la capital del Túria tornarà a ser l'escenari d'importants actes religiosos com és el Corpus de València 2024. D'esta manera,del 30 de maig al 2 de juny, el centre de la ciutat acollirà, de nou, actes tan tradicionals com la Cavalcada del Convit, la poalà, la processó del Corpus i, per descomptat, l'exhibició de les Roques que tantes mirades atrauen. En definitiva, actes que tornaran a mostrar les tradicions que formen part de la identitat valenciana. Consulta la programació del Corpus de Valencia 2024

A més, la plaça de la Reina de València acull el Mercat de l'Escuraeta, el mercat artesanal més antic de la ciutat, que es pot visitar en horari de 09.00 a 22.00 hores. Ceràmica valenciana per a la llar i la cuina, recipients de fang cuit i articles de fusta t'estan esperant en els diferents llocs que conformen este mercat.

Així mateix, podràs comprar productes que formen part de la cultura i memòria de tots els valencians, com són les 'Campanetes de la Verge', una xicoteta campana de fang amb el jou de color roig; o els xiulets de fang amb forma d'ocellet que s'omplin d'aigua per a fer-los sonar.

Destacats