Arriba el Corpus València 2024: tota la programació d'esta tradicional festa

Els actes del Corpus Christi de València 2024 començaran el 30 de maig

Guardar

Imatge de la Moma de València
Imatge de la Moma de València

València es prepara per a celebrar una de les festivitats més tradicionals i arrelades entre la societat valenciana: el Corpus Christi. A partir del 30 de maig començaran els actes que inundaran la capital del Túria de les tradicionals Roques, la mítica poalà, la Cavalcada del Convit o la solemne processó. Tots ells organitzats per l'associació Amics del Corpus de València. Així, descobrix la programació del Corpus de València 2024.

Els actes començaran el dijous, 30 de maig, a les 20.00 hores, amb l'eucaristia i el pregó del Corpus a l'església del Patriarca. A partir d'eixe moment, se succeiran els diferents actes, com el Trasllat de les Roques, el 31 de maig a les 20.00 hores. Estos monumentals carros antics, tradicionals en la festivitat del Corpus, eixiran des de la Casa de les Roques de València fins a arribar a la plaça de la Verge, on romandran perquè valencians i visitants puguen gaudir d'elles. Eixe mateix dia, a les 23.30 hores serà el torn de la Nit d'albaes amb parades en el palau Arquebisbal, la porta de la Casa de les Roques i en la plaça de la Verge.

Un altre dels actes tradicionals del Corpus de València arribarà el dissabte, 1 de juny, a les 12.00 hores amb la Penjà de poals al carrer Cabillers i Avellanes. Es tracta d'un dels moments més divertits d'esta festivitat que no et pots perdre, ja que els poals s'utilitzen per a "atacar" als soldats del rei Herodes en la Cavalcada del Convit, que tindrà lloc l'endemà.

Cavalcada del Convit
Cavalcada del Convit

En la vesprada de l'1 de juny, els actes seran els següents: representació dels misteris a les 18.00 hores en la plaça de la Verge; un concert pel Grup de Dolçainers i Tabaleters El Cudol a les 19.30 hores; i el concert extraordinari de la Banda Municipal de València en la plaça de la Verge a les 23.00 hores.

El dia 2 de juny, després de la solemne missa en la catedral i el repartiment de pans beneïts a la porta dels Ferros (10.30 h), arribarà el torn de la Cavalcada del Convit a les 12.00 hores, on participaran personatges com els Gegants i Cabuts o la Moma.

A les 14.00 hores, la pólvora tornarà a la plaça de l'Ajuntament de València amb el tret d'una mascletà; mentre que a les 19.00 hores serà el moment de la solemne processó encarnant els personatges bíblics i tradicionals. El recorregut serà el següent: eixirà de la Catedral per la porta dels Apòstols, per a continuar per la plaça de la Verge, els carrers Cavallers, Tossal, Bosseria, Mercat, Maria Cristina i Sant Vicent, Lluís Vives, Mar, Avellanes, Palau, i la plaça de l'Almoina fins a la catedral.

Finalment, el dia 5 de juny, les dansàs del Corpus arribaran a San Miguel dels Reis.

Així mateix, cal recordar que en la plaça de la Reina, fins al 9 de juny, estarà obert el Mercat de l'Escuraeta on vendran productes tan tradicionals, com a productes de ceràmica valenciana, de fang cuit o de fusta.

Destacats