Arranquen les obres de les dues noves places de Pérez Galdós i Giorgeta de València

Es preveu que les obres acabaran a principis del mes de juliol

Guardar

Simulació Places Pérez Galdós i Giorgeta
Simulació Places Pérez Galdós i Giorgeta

Les obres d'urbanisme tàctic que s'estan duent a terme a les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta de València avancen a bon ritme. De fet, ja han començat les obres de les dues noves places que es projectaran en les avingudes, amb l'objectiu de recuperar un major espai per a la ciutadania. Aquests dos nous espais, que se situaran als encreuaments amb els carrers Jesús i Cerdà i Rico, albergaran zones de descans.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha assenyalat que "l'avinguda Pérez Galdós-Giorgeta és un eix amb gran importància de mobilitat, amb presència majoritària de vehicles, per la qual cosa l'aplicació de l'urbanisme tàctic permetrà impulsar una important transformació de l'entorn, fins a comptar amb un 45% d'espai per als vianants en les dues avingudes".

I és que l'actuació consisteix en l'eliminació d'un carril de circulació per sentit per a, d'aquesta manera, ampliar les voreres fins als quatre metres en tota l'avinguda. A més, es contemplen nous passos de vianants, un carril bici unidireccional en tots dos costats de les avingudes i àmplies parades d'autobusos que facilitaran la mobilitat.

Simulació Places Pérez Galdós i Giorgeta
Simulació Places Pérez Galdós i Giorgeta

Durant les últimes setmanes s'han escomés els treballs de col·locació de vorades i pintura per a delimitar els espais i, en els pròxims dies, acabaran els treballs de pintura i senyalització del carril bici. Es preveu que tota l'actuació estiga finalitzada per a principis del mes de juliol.

Quant a les noves places, Gómez ha explicat que es col·locarà nou mobiliari, com a bancs i taules de pícnic, i s'instal·larà, a la plaça del carrer Jesús, "l'estructura d'arquitectura efímera que va formar part de l'edició de la Valentina de l'any 2021, reconvertint-la en una pèrgola que ombrejarà part de la plaça".

Cal recordar que aquesta actuació d'urbanisme tàctic permetrà recuperar de manera immediata l'espai per als vianants. No obstant això, en les pròximes setmanes es donarà a conéixer als guanyadors del concurs d'idees per a la reurbanització definitiva de l'avinguda, que inclourà l'eliminació del túnel, donant resposta a una reivindicació veïnal.

Destacats