Aquestes són les noves línies del servei nocturn de l'EMT a partir del 15 de juny

Hauran 23 línies noves i un servei 24 hores amb millors freqüències que arribarà a tota València i els seus pobles

Guardar

Un autobús de l'EMT
Un autobús de l'EMT

L'EMT renova per complet el seu servei nocturn a partir del 15 de juny. Un "canvi radical" que suposarà una millor cobertura de la mobilitat durant la nit a la ciutat de València. Per a això, hi hauran més autobusos, un total de 23 noves línies (dotze més que en l'actualitat) i un servei que serà "de quasi 24 hores". A més, arribarà per primera vegada a alguns barris com El Saler, el Palmar, el Perellonet i el Perelló, entre altres.

Per a aconseguir aquestes xifres, des de l'Ajuntament de València estimen que la inversió rondarà els 4 milions d'euros. S'haurà d'invertir, per tant, en contractació de personal –uns 30 conductors i conductores tal com preveuen des del consistori- i en el combustible, el preu del qual és una "incògnita en els pròxims mesos" assenyalava ahir el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, donat el context socioeconòmic actual marcat per la guerra d'Ucraïna.

 

Noves línies servei nocturn EMT

Nuevas líneas nocturnas de la EMT
Noves línies nocturnes de l'EMT

Una de les particularitats d'aquesta renovació, és que les noves línies del servei nocturn de l'EMT seguiran el mateix recorregut que les diürnes. És a dir, el trajecte del bus a la nit serà el mateix que durant el dia. En total, 23 noves línies que esperen passar dels 59.000 viatges de la xarxa nocturna actual a més de 158.000 usuaris.

Entre les noves línies de servei nocturn de l'EMT cal destacar els nombrosos canvis. En la zona oest de la ciutat, que ara cobreixen les nocturnes N4 i N5, es registrarà un increment important del servei amb les línies 67, 70, 72, 73, 93 i 99. A més, amb les línies 67 i 99 també s'ampliarà el servei nocturn en la zona oest de Nou Campanar i amb la línia 28 per Guillem de Castro, per on actualment no passa cap línia nocturna actual.

La zona Sud de la ciutat, que ara cobreixen les línies N6, N7 i part de la N9, comptarà amb el servei nocturn de les línies diürnes 7, 8, 9, 10, 14, 27 i 99. Les línies 9, 10 i 27 milloraran l'oferta actual per Jesús i Sant Vicent i donaran servei nocturn a Sedaví i Forn d'Alcedo, del qual ara no disposen. Per la zona aquest de la ciutat, que ara cobreixen les línies N1, N8 i N9, circularan les línies 4, 19, 81, 93 i 99.

A més, amb les línies 24 i 25, l'EMT passarà a prestar servei nocturn, per primera vegada, en el Saler, el Palmar, el Perellonet i el Perelló. A més, amb el seu recorregut pel Jardí del Túria, complementat amb el recorregut de la línia 14 per Escultor José Capuz, es dotarà de servei nocturn a Montolivet i la zona de Regne de València amb la línia 19; per a la zona Nord de la ciutat, que ara cobreixen les línies N2, N3 i N10, també funcionaran les línies 10, 16, 26, 28, 60, 62, 70 i 99.

Amb la línia 67 es prestarà servei nocturn a Nou Campanar i es reforçarà el que ja té Beniferri amb la 62. El recorregut de la N2 serà cobert en la seua major part amb la línia 16, que a més prolongarà el seu recorregut fins a Cases de Bàrcena, que ara no gaudeix de servei nocturn. Així mateix, amb la línia 26, s'arribarà a una zona a la qual la xarxa nocturna actual no arriba: els pobles de Poble Nou, Borbotó, Carpesa i Benifaraig.

Per al centre de la ciutat, la circular C3 ( Antiga 89-90) serà la que done cobertura. La part de Primat Reig de la N2 es cobreix amb la C3, a més de disposar de les línies 10 i 70 amb les quals Benimaclet, Alboraia i l'avinguda d'Alfauir passaran a tindre servei nocturn.

Pel que respecta a les línies més utilitzades: la C3 (que és la que fa la ronda de Trànsits), i la 99 (que fa el trajecte Palau de Congressos-Malva-rosa) permetrà oferir servei nocturn als diferents centres d'atracció de mobilitat que connecta (hospitals, centres comercials, zones d'oci, etc.). A més, també suposarà un reforç important a l'oferta en la zona del Marítim i tot el Boulevard Sud en general.

Millora en les freqüències

Quant a les freqüències del servei nocturn de l'EMT, a causa del sistema radial actual de la xarxa, els temps de viatge són cada vegada més llargs i oscil·len entre els 45 i 60 minuts. Amb la renovació, els caps de setmana, es reforçarà el servei perquè la majoria de les línies tinguen una freqüència de pas de 30 minuts. Fins i tot algunes d'elles baixaran de la mitja hora com, per exemple, la 27, 28, 81 o 93.

Els dies laborables destaquen les freqüències de mitja hora, aproximadament, que tindran tots els dies de la setmana la 9, 10, 16, 19 o 62. També entre setmana pràcticament totes les línies baixaran de l'hora de freqüència actual de les nocturnes, com és el cas de la 8, 14, 70, 72, entre altres.