L'Ajuntament de València ja ha atés sense cita prèvia a més de sis mil majors des d'abril

Borja Sanjuán: "Han sigut atesos amb la major de les qualitats sense enfrontar-se a cap mena de bretxa digital o telemàtica"

Guardar

Una persona mayor
Una persona mayor

L'Ajuntament de València va implantar el mes d'abril passat el servei d'atenció sense cita prèvia als majors de 65 anys. L'atenció sense cita és per als serveis de padró, informació, registre d'entrada, signatura electrònica i atenció tributària. Fins a l'1 de setembre, s'han beneficiat d'aquesta atenció 6.087 majors.

Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda, ha explicat que "vam posar en marxa aquesta opció per a evitar que la bretxa digital soscavara els drets de les persones majors, dels veïns i veïnes de València que a qualsevol edat tenen dret a ser ateses pel seu ajuntament".

El nou servici es va acordar a principis d'abril en el marc de les polítiques que s'estan desenvolupant des de l'Ajuntament de València perquè totes les persones majors disposen d'un tracte amable, respectuós i personal, tant en l'administració com en les entitats financeres.
El servici es presta els dijous de 10 a 12 hores a la Casa Consistorial (plaça de l'Ajuntament), en Tabacalera (carrer Amadeu de Savoia) i en totes les juntes municipals de districte.

Un total de 2.007 persones han acudit a realitzar gestions tributàries, 2.498 han sol·licitat informació o han resolt assumptes relatius al registre, mentre que els servicis de padró han atés 1.582 persones majors.

Sanjuán ha subratllat el ritme de treball durant els mesos de vacances: "Hem continuat fent-ho este estiu i només en els mesos de juliol i agost han pogut acostar-se més de 2.500 persones majors, la qual cosa ha sigut un ritme de treball molt important per a aquests mesos".

La Casa Consistorial ha rebut a 2.640 dels majors que han sol·licitat serveis sense cita prèvia; altres 2.159 han preferit acudir a les respectives Juntes de Districte; mentre que 1.297 han optat per demanar atenció en la seu municipal de Tabacalera.

Sanjuán ha conclòs: "En total, més de sis mil persones han pogut fer en aquest ajuntament el que reclamem que es faça en les entitats financeres o l'empresa privada, poder ser atesos amb la millor de les qualitats, amb la major de les dignitats i sense haver d'enfrontar-se a qualsevol mena de bretxa digital o telemàtica".

Destacats