Adjudicades les obres de la peatonalització provisional de les avingudes Giorgeta i Pérez Galdós

Gómez explica que l'actuació preveu l'ampliació de les voreres i l'habilitació del carril bici

Guardar

Imatge d'arxiu de l'encreuament de les avingudes Pérez Galdos i Giorgeta de València amb el carrer Jesús.
Imatge d'arxiu de l'encreuament de les avingudes Pérez Galdos i Giorgeta de València amb el carrer Jesús.

Hui en Junta de Govern Local s'han adjudicat les actuacions de la conversió en zona de vianants provisional de les avingudes de Giorgeta i Pérez Galdós. Aquest projecte que es du a terme des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana dirigida per la vicealcaldessa i titular del departament, Sandra Gómez, preveu l'ampliació de les voreres i la separació d'aquestes del pas de vehicles, a més de l'habilitació del carril bici.

Les obres s'han adjudicat a la mercantil BECSA, S. A. per un preu de 732.130,16 euros (IVA inclòs) i contempla un termini d'execució de quatre mesos. La zona d'actuació abasta tota l'avinguda de Pérez Galdós i l'avinguda de Giorgeta. Per la seua extensió, dos quilòmetres i 136 metres de longitud, són diversos els districtes i barris que es veuran beneficiats per l'actuació.

Les obres, ha explicat Gómez, "consisteixen en l'ampliació de l'espai per als vianants entre el passeig de la Petxina i el carrer de Sant Vicent Màrtir, i en l'execució d'un nou itinerari ciclista, i de nous passos de vianants". Aquesta intervenció ha manifestat, "és molt important perquè és una reivindicació dels veïns i veïnes per millorar un espai que necessita aquesta intervenció per garantir l'accessibilitat i crear un nou itinerari per a vianants més amable".

L'objectiu principal passa per garantir la distància interpersonal en la zona per als vianants, així com en la separació entre els fluxos per als vianants i els ciclistes mitjançant una vorada separadora.

Les voreres de les avingudes de Pérez Galdós i de Giorgeta, que actualment presenten una amplària variable segons trams, entre dos i 2,5 metres, passaran a tindre una amplària constant de quatre metres, guanyant espai sobre la calçada. Com a resultat, cada vianant disposarà de la vorera actual més un costat addicional en calçada. A més, la delimitació d'espais es realitzarà mitjançant vorades que separen les noves zones per als vianants de la resta, es mantindrà l'accés als garatges i s'ampliaran els amples de les parades d'autobús. Les plataformes per a parades d'EMT s'ampliaran en ample fins al nou límit de zones per als vianants (s'executaran de 20 o de 30 metres de longitud segons hi haja una o més línies d'autobús).

Les noves zones per als vianants quedaran acolorides segons els criteris definits en la Guia de disseny per a la transformació sostenible de l'espai públic de València, aprovada en 2020, amb la qual cosa aquesta actuació es converteix en una de les primeres experiències d'aplicació de la guia. "L'avinguda de Pérez Galdós-Giorgeta és un eix amb gran importància de mobilitat, amb presència majoritària de vehicles, per la qual cosa l'aplicació de l'urbanisme tàctic permetrà impulsar una important transformació de l'entorn, fins a comptar amb un 45% d'espai per als vianants en les dues avingudes i atendrà, a més, una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona", ha destacat la vicealcaldessa.

Destacats