Abril, el mes del canvi per a Natzaret

Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia arrancaran en abril, connectant Natzaret amb el centre

Guardar

metro_l10
metro_l10

El barri de Natzaret comença a veure la llum, després d'anys d'abandó. Si fa uns dies s'anunciava l'aprovació del Pla Natzaret Est, que contempla la creació d'un dels pulmons verds més importants de la ciutat de València, ara és el torn de millorar les comunicacions. Abril ha sigut el mes triat perquè comencen les obres de finalització de la Línia 10 de Metrovalencia (antiga T2), que connectarà Natzaret amb l'Estació del Nord, a través del carrer Alacant.

Així ho van anunciar ahir el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la consellera d'Obres Públiques, Mª José Salvador; i l'Alcalde de València, Joan Ribó. Una infraestructura més que necessària per a aconseguir la revitalització d'un barri en expansió en connectar-lo amb el centre de la ciutat. En aquest sentit, Salvador expressava la seua satisfacció per tirar avant un projecte que "s'havia quedat arraconat per l'antic Govern".

Doncs cal recordar que les obres d'aquesta infraestructura van arrancar l'any 2006, amb l'objectiu d'unir el barri de Torrefiel amb el centre per a acabar a la Ciutat de les Arts i les Ciències i Natzaret, quedant paralitzades, cinc anys després, per falta de pressupost. Un projecte més, que es va quedar guardat en el calaix, fins ara.

La Línia 10, que es durà a terme en una sola fase, està previst que entre en funcionament en 2021. Tindrà una longitud de 5.320 metres -2.977 en superfície i 2.055 subterrani – i huit parades. Per a això, es disposa d'una inversió inicial de 50 milions d'euros -30 milions aportats per la Generalitat i la resta a través dels Fons Feder -.

A la fi del mes de febrer serà quan Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) licitarà la construcció del tram comprés entre la rampa d'eixida al carrer Amado Granell i la parada en superfície de Hermanos Maristas. Més tard, entre els mesos de març i abril, s'adjudicaran altres contractes relacionats amb l'equipament i l'arquitectura de les parades; l'electrificació i subestacions; la senyalització i comunicació; i les cotxeres provisionals de Natzaret.

86.000 metres de zona verda

Amb l'aprovació del Pla Natzaret Est, es posa en marxa la recuperació de 230.000 metres quadrats de Port per a la ciutadania, que donaran pas al Parc de Desembocadura. Sens dubte, un altre dels grans parcs de València que no solament permetrà l'adequació de l'últim tram de l'antic llit del riu Túria, sinó que connectarà el riu amb el Parc Natural de l'Albufera, mitjançant corredors verds.

86.000 metres quadrats aniran destinats al futur Parc de Desembocadura, però el projecte va molt més enllà, i comptarà amb una àrea dotacional-esportiva, un espai destinat a ús terciari, o un corredor verd ciclista i per als vianants que connectarà aquest parc amb La Punta i Pinedo.

Destacats