Un dels impulsors del Hyperloop en la UPV rep el premi EIT a la Innovació creada a Europa

Guardar

EIT
EIT

L'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia ha atorgat el premi EIT a la Innovació creada a Europa al CEO de Zeleros, David Pistoni. La startup, formada per graduats de la Universitat Politècnica de València (UPV) és una de les quals participa en el desenvolupament del tren bela 'hyperloop'.

Pistoni ha sigut premiat al costat de Sara Guimarães, de la portuguesa Trigger.Systems; Michael Dittel, de l'alemanya Leaftech; Marc Julien, de la francesa Diabeloop i Matthew Dickson, de la suecobritánica CorPower Ocean, ha informat l'institut en un comunicat.

Aquest premi reconeix "la millor innovació segons el parer de l'audiència, amb milers de vots emesos en tota Europa". "L'EIT és la passarel·la perfecta per a portar al nivell Europeu un projecte d'innovació disruptiva com és el nostre", ha assenyalat Pistoni, que també ha sigut finalista en el premi EIT Venture.

Un jurat internacional va triar als guanyadors dels Premis EIT entre un total de dènou nominats de tota Europa que competien en diferents categories que reconeixen l'excel·lència de la innovació en els àmbits del clima, l'energia, la digitalització, l'alimentació, la salut i les matèries primeres.

En la cerimònia dels Premis EIT es van donar cita més de 400 assistents, entre emprenedors de primera línia, innovadors d'avantguarda i responsables polítics. Els guanyadors van rebre els seus guardons de mans del Comissari Europeu d'Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics; el ministre hongarés d'Innovació i Tecnologia, László Palkovics; la ministra montegrina de Ciència, Sanja Damjanovic; la membre del consell d'administració de l'EIT, Laima Kaupadiene, i el rector de l'Alma mater Europaea, Werner Weidenfeld.

Navracsics ha donat l'enhorabona als premiats i els ha exhortat: "Són una font d'inspiració per a altres innovadors de tota Europa. També són la prova que l'EIT, la major xarxa d'innovació d'Europa, aconsegueix cada vegada major èxit en el seu suport a l'emprenedoria ambiciosa, la creació d'ocupació i les solucions als reptes als quals s'enfronten les nostres societats. Espere ser testimoni de com aquesta comunitat d'innovació continua creixent i sumant forces al llarg dels pròxims anys".

Destacats